Mergi la conţinut

gringo

Membri
  • Conţinut

    19
  • Membru din

  • Ultima vizită

Tot ce a postat gringo

  1. atunci succes la incercarea de dominatie.....dar cu un singur amendament.... nu te mai plange, a fost alegerea ta sa vrei mai mult. deci astazi biroul de plangeri unde lumea se vaita ca nu devine din ce in ce mai bogata este inchis. ai diabet si tii regim? eu alerg de la universitate in berceni si nu suflu prea tare. muncesti 18 ore pe zi, stai in vacanta la hotel de 5+ stele? eu muncesc 2-3 ore/zi, cateodata deloc, dar in vacanta merg si cu cortul. mananci la restaurante de lux? eu mananc la foc, dupa ce fac spearfishing in insule. conduci masina noua si scumpa? eu am un golf4 din 2003 ai casa intr-un cartier smecher? eu stau la bloc, am 3 camere nu esti impacat cu situatia ta? eu da intelegi? e excelent ca fiecare ne atingem scopurile. tu platesti cu sanatatea , timpul si nervii tai, eu platesc cu aproape jumatate din veniturile mele date altora, sa scap de munca. ce nu inteleg e de ce te plangi???? e ca si cum m-as plange eu ca nu castig prea multi bani... cum vrei tu sa ai sanatea mea, timpul meu si linistea ca a mea din moment ce vrei jdemii de euro si nici macar nu esti dispus sa platesti macar dublu fata de concurenta???
  2. hahahaaaaaa.....f tare... hai sa-ti zic. am avut si eu o perioada in noiembrie cand am fost in delta vreo 3 saptamani la pescuit in delta pe la maliuc. programul de pescuit a fost 6 dim - 9 seara. rezultatul a fost o gramada de capturi, peste de toate soiurile fript in bete, m-am bagat cu barca numai printre copaci partial scufundati, fotografii de neuitat... si sa stii ca m-a luat si o raceala pe care am tratat-o imediat cu palinca si ciorba calda pescareasca. cateodata si eu mai aveam ameteli de dimineata, regretam ca n-am la mine ceva zeama de varza...... ce sa-ti mai zic, vai de capul meu a fost perioada asta. data viitoare fac spearfishing prin thassos. dar nu ma pot lauda cu jdemii de euro in buzunar. prefer ca sa platesc si sa-mi cumpar libertatea. eu am hotarat e prioritate asta. sper ca nu te superi de comparatie.
  3. mi-am gasit si eu echilibrul. ca sa nu fiu nevoit sa muncesc eu, deoarece sunt lenes si consider ca timpul meu liber e extrem de pretios, platesc mai bine decat cei ce au bisnisuri asemanatoare. pretul la schimb este ca imi intra mai putini bani in buzunar, dar am considerat ca merita compromisul. si nu ma plang nicio secunda, asta e. trec pe acolo doar cat trebuie de altfel, platind mai bine, m-am trezit sunat de oameni ok ce mi-au batut in usa si voiau job. daca ma fura? i-am mai verificat in ultimul timp, am trimis clienti spion sa vad daca apar in acte. nu s-a intamplat sa nu-i regasesc. poate fura din cand in cand, habar n-am. deocamdata, de 8 ani incoace (cu 1-2 exceptii) sunt hoti neprinsi. daca ar trebui sa-i concediez si sa fac singur munca, as innebuni de draci, as inchide pravalia si gata. @kosh esti singur... cred ca bagi 10 ore pe zi. eu as muri sa am program asa greu, indiferent cati bani as castiga. as fi dispus de asa sacrificiu pt o perioada scurta 2-5 luni, cu final apropiat. dar nnu toti suntem la fel. eu te inteleg.
  4. @kosh se vede clar ca esti sincer. imi pare rau ca nu-ti gasesti un echilibru, poate ca vrei prea mult, poate ca e prea putin 1000euro pe luna pt ce pretinzi sa-ti faca omul. am vazut ca ai spus undeva de 1000 de lei. crede-ma ca 1000 de lei e putin, nu motivezi pe nimeni cu banii astia. cert e ca ceva nu merge. iar daca de 8 ani te chinui asa si ai avut aceleasi probleme tot timpul, matematica spune ca tu gresesti pe undeva. nu-mi permit sa-ti dau sfaturi, dar daca la companii mari se platese 1000 ca sa muncesti lejer, e clar ca tu oferi putin ca sa tragi din greu. in fine, e bucataria ta, vsper ca vei gasi o varianta care sa-ti dea satisfactie. @doru bmw .daca pana acum te-ai folosit de orice prilej ca sa ma intepi, acum vad ca ai trecut la jigniri. eu am intrat calm in cateva topicuri, tu m-ai intepat. simti nevoia sa te dai mare? o ai mica si trebuie sa demonstrezi ceva? ai burta prea mare si apelezi la oglinda? esti nemultumit de viata si de munca grea pe care o bagi/ai bagat-o incat si la semnatura ai proverbe care jignesc oamenii? esti pregatit de la inceput sa faci oamenii prosti si idioti, in caz de se supara cineva, le arati semnatura si spui ca si caragiale+poporul roman e de acord cu tine? te umfla rasul?.... inaintea rasului te-a umflat mancarea si berile, abia mai incapi in haine, se vede din poze. esti un om batran degeaba, altfel ai fi stiut ca nu toti sunt incapabili, rai, hoti si prosti asa cum declari mai sus. parerea ta despre cei din jur nu face dect sa ma lamureasca asupra caracterului tau josnic. esti dezechilibrat, deoarece esti maniheist. de aici si rautatea, aroganta, suficienta si nu in ultimul rand lupta dreapta cu frigiderul. pe care se pare ca l-ai invins. citezi din filozofii pe care nu i-ai citit niciodata, altfel nu ai fi vorbit asa cum faci si ai fi considerat ca alte puncte de vedere nu tr luate la misto. asta deoarece te crezi destept, lucu pe care il blamezi chiar tu ( spunand ca nimeni nu e destept, filozofii...bla bla) dar uiti sa-l aplici si asupra ta. dovada de superficialitate. e calr dupa cum vorbesti ca cineva care lucreaza la tine tr sa-ti suporte si caracterul urat, pe langa munca pe care i-o pretinzi. de-aia fug toti de tine si nu ai pe nimeni (chiar tu spui asta). o sa ajungi falimentar sau o sa lucrezi numai singur. vorbesti urat despre comunism dar nu esti capabil de prima conditie unanim acceptata in democratie. sa fii de acord cu drepturile celor cu care nu esti de acord. chiar daca-ti contravin opiniilor tale, nu trebuie sa-i socotesti prosti, idioti sau inferiori tie. esti exemplul clar de parvenit de 2 lei kilu de dupa revolutie. citezi mai mult decat citesti. hai pa, lasa-ma te rog, nu mai ma jigni. eu nu caut cearta, dar nici n-o ocolesc. nu respect vechimea pe forum, nu suntem la bulau, nici acolo n-as respecta-o. ca o sugestie, ar trebui sa-ti scoti zicatorile alea de la semnatura, nu reusesc decat sa te faca de kkt. ok...patroane??? boss???
  5. ultima asertiune o detaliasem destul cateva posturi mai sus. acum doar subliniam ideea, fara s-o mai dezvolt. cat despre frustrari, atata timp cat nu sunt asa mari incat sa afecteze caracterul persoanei, eu raman la convingerea ca sunt ca un motor pt oameni. frustrarile nu se confunda cu invidia si rautatea, se pot face diferente clare.
  6. loooooool cat de tare e asta.... deci nu prea mai gasesti oameni mai destepti ca tine.... e ceva. tata a fost agronom. si a spus intr-o pauza de masa unor tractoristi o povestioara istorica, nu mai stiu exact ce, ideea e ca unul dintre tractoristi a avut urmatoarea replica ,,dom inginer, cat sunt eu de destept, pe-asta n-o stiam!,, nu mai e loc de niciun comentariu...
  7. a, nu, nici vorba.... e la moda sa te plangi de angajati, da bine in comunitate. pe partea cealalta, @doru bmw ma acuza de furt si nici macar nu ma cunoaste, doar am expus un alt punct de vedere. cele doua proverbe de la avatarul lui il reprezinta din plin. nici nu putea sa se caracterizeze mai bine. eu am gresit ca n-am dat importanta, omul s-a prezentat cum trebuie. eu sunt doru bmw, si am doua proverbe care ma reprezinta desigur ca adevarul e gri. de-aia m-am si bagat in discutie, ca prea se prezenta doar o singura varianta. si eu stiu bine ca nu e asa, doar am fost de ambele parti ale jocului.
  8. daca ai fi citit cu atentie (ceea ce-ti sugerez sa faci orinde de acum incolo, nu doar aici, e spre binele tau, poti sa te pacalesti la semnarea vreunui contract cu un partener asemanator tie), am scris mai sus ca nu mai sunt salariat la firma. am firma mea de 9 ani, de fapt am doua, nu ma pot fura singur, ar ttrebui sa stii asta. e L.M.C. (la mintea cocosului)
  9. vad ca in mare parte esti de acord cu mine, mai putin cei de care rad eu ca au cateva mii acolo muncite ca vai de ei. ba mai mult, spui ca sunt frustrat(recunosc, am frustrari dar de alta natura, o sa-ti spun mai jos parerea mea legata de frustrari). adica, eu nu am banii astia dar ii invidiez pe cei ce au. de unde stii ca sunt frustrat pe tema asta?? de ce faci presupuneri fara sa ai baza? as putea si eu sa presupun ca te afli exact in categoria celor de care mi-e mila mie, avand in vedere ca este singurul punct cu care nu ai fost de acord cu mine, ba chiar m-ai facut frustrat. dar vezi, eu nu presupun nimic... mai mult de atat, exista in constiinta colectiva proasta idee ca a fi frustrat e ceva rau, ba chiar suna a jignire din gura unora. frustrat inseamna nemultumit, si dintotdeauna nemultumitii/frustratii au fost cei care au stat la baza progresului, inventiilor, inovatiilor, ideilor, etc. eu cred ca cel fara frustrari e un idiot. revenind, eu cred ca cel mai bine e sa ai conditii normale de trai cu un efort cat mai mic.
  10. tinere....mersul pe motor e ca datul la buci. ti se explica in teorie, dar devii expert odata cu experienta. pt ca ai 16 ani iti urez succes la amandoua!!!
  11. te-ai gandit ca poate oferi prea putini bani pt prea multa munca? daca ai pretentia sa nu vorbeasca seara acasa cu nevasta despre job si sa semneze confidentialitate, tr sa platesti asta. de-aia nu gasestii om capabil, pt ca nu platesti pretentiile pe care le ai. o sa gasesti un looser care accepta ce vrei, dar nici treaba nu vei face. valoarea costa, sa stii. pana una alta, chiar tu spui ca ai fost multumit de ce a prestat in cele 2 zile. sau ca poate pur si simplu nu i-a placut de tine & co. eu am fost si in postura de angajat si de angajator asa ca stiu ce e cu referintele... daca cineva stramba din nas cand tr sa arate referintele, nu inseamna neaparat ca e ceva rau cu el. asa ca cu referintele, mai lasati-ma, poate in occident unde sefii nu foot angajatii. de ex. cand am plecat de la o firma ca nu-mi placea salariul, sefului meu direct nu prea i-a convenit, cu toate ca am anuntat din timp ca plec deoarece in urma cererii mele de a-mi mari salariul nu s-a intamplat nimic. si pt ca nu i-a convenit ca plec, nici nu a avut mare placere sa-mi dea referinte bune. si totusi, cat timp am lucrat acolo mi-am facut excelent treaba, lucru recunoscut si de colegi si de manager. cred ca supararea mare a fost ca nu am vrut sa fac munca voluntara, ca in general eu ma kak pe ala care primeste munca de la mine si nu vrea sa plateasca, considerand ca e la moda sa bagi voluntariat. mai ales cand eu stiu bine ca sunt mai valoros si mai bine pregatit decat superiorul meu. asa ca eu nu pun mare pret pe referinte, ma uit pe ele, dar nu sunt hotaratoare in momentul in care angajez pe cineva. eu ma declar f multumit de baietii mei, incasarile sunt la vedere, nu e nicio problema. si ei sunt multumiti, nimeni nu a demisionat, nimeni nu a plecat in alta parte. de curiozitate te intreb....inteleg ca persoana respectiva nu va fi angajata deoarece nu vrea sa semneze contractul de confidentialitate. e ok. dar pt alea 2 zile, ai de gand sa-i dai vreun ban? stiu ca nu te obliga nimeni, dar daca a prestat munca dupa care tu ai profitat, ar fi omeneste sa-i dai banii respectivi. numai bine! pfoooooaaaaaa... ai gasit-o!!!! VESTEA BUNA !!!! e o sarcina normala de serviciu, ca asa au judecat niste idioti care au dat o lege. si tu te folosesti de asta cu abnegatie.. dar tu ca om, asa, ce parere ai? e normal asa? nu ar trebui platit sporul de confidentialitate?? banuiesc raspunsul tau, asa ca spor la inventarea masinilor de care vorbeai mai sus, care-ti vor permite sa lucrezi singur cuc, sa nu mai angajezi pe nimeni, sa-ti ramana toti banii tie si legat de numele topicului. patronii au nevoie sa invete sa fie profesionisti.
  12. gringo

    Plesu In Chiloti

    e chiar funny sa pozez eu in aparatorul lui plesu and friends..... da. a fost comunist. si nu l-a pus nimeni. nu s-a balacit in laturi ca japita aia de paunescu(ca de morti numai de bine), dar tot comunist a fost. pe-asta nu o inteleg. poti sa detaliezi? dar nu despre comunism, ci despre afirmatia in sine....
  13. tr doar vointa. oamenii tr educati la televizor. daca s-ar face pe media o promovare a ideii, eu cred ca in juma de an toata romania ar pricepe ca doar asta e singura solutie. desigur ca nu se vrea deoarece nu s-ar mai putea fura tot la fel de mult. oamenii politici sunt interesati sa fie ,,in carti,, nu in cartile de istorie.
  14. gringo

    Plesu In Chiloti

    doar la primul link am de comentat ceva. gandeste-te ca plesu aici avea doar 33 de ani, era extrem de tanar. probabil stia bine ce pateau cei ce se opuneau sau nu urmau linia trasata de partid. nu tr sa-ti mai fac alte trimiteri... uite aici. te vei cutremura. si asta nu e tot. citeste si despre ,,Experimentul Pitesti,, nimeni nu poate fi acuzat ca a trebuit sa laude, sa-si ceara scuze, sa fie obedient in regimul comunist. altfel, puscaria era alternativa de cele mai multe ori. atata vreme cat nu a laudat ca sadoveanu, vadim, paunescu, panait istrati, petru dumitriu si altii, nu poate fi acuzat. stii ca si coposu a scris cateva note catre securitate? cine il poate acuza? sub tortura scrii orice, faci orice. e doar o incercare a lui sa se strecoare, sa respire. nu toti pot fi elisabeta rizea sau paul goma problema cu plesu &CO. nu este cea de atunci, este cea de acum. acum nu e in regula ce face.. acum, cand a uitat ce trebuia sa reprezinte, acum cand se autointituleaza vocea societatii civile, acum cand vorbeste in numele meu si al cetatenilor din romania in timp ce ia masa cu politicienii si primeste bani de la ei. acum poti sa iti pastrezi coloana vertebrala intacta, nu mai exista pericolul de moarte care exista in comunism. nu mai trebuie sa pupi in kur pe nimeni. dar vanitatea si banii sunt mai presus de orice...
  15. chiar daca in teorie se spune ca in capitalism poate reusi oricine si tr doar pregatire, tenacitate si un gram de noroc, nu este adevarat. este doar in teorie. in practica, este aproape imposibil sa devii bogat pornind de la zero, intr-o lume in care este extrem de greu sa-ti mai faci loc de altii care sunt acolo deja. si pur si simplu tin portile inchise, nu poti intra. exceptiile sunt asa de putine la nivel global, incat nu mai conteaza. nici nu se iau in calcul. bogat inseamna cel putin cateva milioane de euro. daca te numesti bogat cu cateva zeci de mii, te inseli amarnic. esti doar cineva care a acumulat ceva bani prin munca grea prin birouri 12-14 ore/zi (corporatist idiot)sau pupand in cur (politica) sau furand cu chitante in timp ce-ti tremura kurul (vama, garda financiara, etc), prostituandu-te artistic (cerbel, moga, banica), prostituandu-te fizic (neveste de bogati si soti de bogatane). in oricare dintre situatiile astea e rau. degeaba ai cateva zeci de mii ca le-ai facut asa de greu/urat incat eu personal ori te dispretuiesc ori mi-e mila de tine. exceptiile apar peste tot promovate prin media exact ca sa stimuleze prostii sa se avante, sa creada in ei, sa incerce, sa spere. muncind pe branci, investind.... deci, saracia este normalitatea in democratie. a fi sarac nu presupune sa mori de foame. ai bani de o rata la casa, alta la masina, ti-ai luat motor cu efort imens, faci 1-2 excursii pe an si muncesti ca un idiot 10 ore pe zi pt asta. tragand linie, ca sa ai kakaturile astea tr sa-ti dai aproape jumatate din viata altora pe la job. ca sa fii tot sarac. castigati sunt cei care cu minim de efort castiga maxim de bani. timpul liber e bogatia
  16. am votat pt monarhie. clar ca cel putin pt tara noastra nu exista alta forma mai buna decat monarhia dar am un amendament....mi-ar placea monarhie, dar nu sange romanesc. poate chiar si regele mihai, e ok (nu as paria pe el). dar cel mai mult mi-ar placea o dinastie noua pt noi, sa se procedeze ca acum 150 de ani, sa vina cineva care nu are nimic de-a face cu romania. printul harry de exemplu, sau orice print de la casele regale din nordul europei. in niciun caz de prin spania.
  17. stiti cam cum e democratia la noi in tara? e ca si cum spui cuiva ,,cu care palma vrei sa te lovesc peste fata, cu stanga sau cu dreapta? alege, ai acest drept!,, ca dupa ce-l palmuiesti sa-i razi in fata ca el a ales asta, ca e democratie..... ce ne facem cu din nstia ca mine, care nu vrea nici cu ala nici cu ala nici cu alalalt..... eu nu vraeu cu nimeni, ca nu-mi convine de nimeni. dar nu am dintre cine sa prefer, toti sunt ca niste palme date peste fata pt mine, cu ce ma incalzeste ca am voie sa aleg? nu stiu prin alte tari, dar aici cam asa e
  18. gringo

    Plesu In Chiloti

    nu ai pus bine intrebarile.... plesu nu este gras si prost. plesu este parvenit, inteligent, lenes, carismatic, interesat, interesant, corupt, jovial, egoist, oportunist, pupincurist, plagiator, simpatic, erudit si bineinteles...gurmand. pricepi acum?
×
×
  • Creează O Nouă...