Mergi la conţinut

[VIDEO][PRIM-CONTACT][BMW] R18 First Edition 2021


Recommended Posts

După ce la începutul pandemiei, în 2020, am avut ocazia să vedem pentru prima oară cum arată varianta de producție a noului cruiser de la BMW, numit R18, anul acesta la BMW Motorrad Trackdays, pe circuitul Motorpark România de la Adâncată, am avut ocazia să vedem cum se mișcă această uzină teutonă pe două roți. Într-un mod foarte ciudat , primele accelerări m-au dus cu gândul la David Hasselhoff și hitul sau din anii 90 “Looking for freedom”.


Ulterior am ajuns la concluzia că subconștientul nu greșește niciodată și chiar există o legătură între cruiserul german și starul american…
Deși mulți dintre voi îl cunoașteți pe David Hasselhoff ca fiind starul din Knight Rider și ulterior Baywatch, puțin probabil știu sau își mai amintesc de cariera muzicală a acestuia.
În 1989 David Hasselhoff atingea apogeul carierei sale muzicale în Germania, într-un mod mai puțin explicabil. În anul 1989, cântecul sau “Looking for freedom”, care era de fapt un cover al melodiei Auf der Strasse nach Süden din 1978, devenea imnul “eliberării” estului comunist, “The Hoff” fiind prezent la Berlin la dărâmarea zidului ce separă Germania capitalistă de Vest, de cea comunistă, de Est. P90386416_lowRes_the-bmw-r-18-first-e.jpBMW R18

Și totuși ce treabă au toate astea cu R18? Prima legatură ar fi că noul cruiser al bavarezilor este produs la Berlin cu atât de multă mândriei în cât s-au asigurat ca toată lumea să știe acest lucru, scriind pe unele componente “Berlin Built”. Dar asemănarea nu se oprește aici. Cumva BMW încearcă să meargă pe urmele lui David Hasselhoff, dar în sens invers, încercând să cucerească piața americană cu un produs făcut în Germania. Practic cei de la BMW se simt încrezători când vine vorba să se ia la trânta cu Harley Davidson și Indian, chiar la aceștia acasă.
Lăsând la o parte ciudatele sinapse și legături din creierul meu, ce vreau eu să spun este că motocicletă asta te face să te simți cool ca David Haselhoff când era pe val, ca Arnold Schwarzenegger în Terminator sau Lorenzo Lamas în Renegade…și lista poate continuă, ați prins ideea. Este de ajuns o accelerare scurtă a #BigBoxerului ca să ți tresalte inima. Probabil si cu niște tobe aftermarket te teleportezi direct în rolul de protagonist al unuia dintre filmele menționate.
Mai jos vedeți ce impresii mi-a lăsat acest combinat metalurgic in miniatura pe două roți, timp de câteva ture pe MotorPark România. Pentru cei pasionați de date tehnice avem un articol complet pe site din momentul în care a fost prezentat acest model.

 

Similare

Articol preluat de pe motoroute.ro

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...