Mergi la conţinut

Copiii Din Glodeanu


Cesar

Recommended Posts

si http://www.transalp....eanu-t1345.html - satul e accesibil cu orice mobra - precum se vede pe harta.

multumesc pentru link, Cesar. ma alatur si eu.

Suntem o mână de motocicliști care vrem să mergem la Glodeanu. De ce?

Pentru că la Glodeanu se moare de foame: http://copiiidinglodeanu.blogspot.com/

Pe scurt, e vorba despre 32 de copii din comuna Glodeanu-Siliștea, județul Buzău, care trăiesc sub limita subzistenței - cu câteva coji de pâine pe zi sau cu resturi de mămăligă culese de la câinii vecinilor, cu hăinuțele peticite sau deloc, fără căldură, fără jucării, fără nimic din ce am avut noi când eram mici și ne era bine. Așa că am decis "să ne sacrificăm" un weekend de petrecut în lâncezeală în jurul micilor și berilor și ne-am hotărât, sâmbătă, 28 mai, să ne încărcăm motocicletele cu alimente, haine, jucării și dulciuri și să le ducem puilor de oameni amărâți de la Glodeanu. Ca să le fie un pic mai bine.

Până acum, suntem vreo 10 care oricum mergem/donăm, dinspre Vaslui, dinspre Brașov și dinspre București: vezi aici. Dar n-ar fi rău să fim 25. Sau 50. Sau ... un convoi!

Contacte: Adi (0732077601), Silviu (0753849155)

Ne vedem la Glodeanu!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

In urma sugestiei unei colege de forum, am sunat sa intreb care mai e situatia la Glodeanu si lucrurile stau cam in felul urmator:

Copiii au primit hainute cat sa nu mai umble deocamdata dezbracati, asa ca din astea mai putine si neaparat fara sa cheltuim bani pe ele.

In schimb ar fi in continuare nevoie de alimente de baza cu termen cat mai mare de garantie (faina, malai, ulei, zahar, fructe uscate, dulceturi, conserve etc.) precum si ceva scutece, detergenti, eventual ceva banuti.

In contextul de fata, nu cred ca are rost sa facem lista cu ce sa vina fiecare, intrucat ce e pentru moment in plus, peste o saptamana-doua va fi extrem de apreciat si necesar.

As mai vrea sa va fac o sugestie, dar sper sa nu fiu gresit inteles si sa nu va supar, nici sa fac pe nimeni sa dea inapoi.

As vrea sa va rog sa nu va asteptati la un potop de multumiri, de sarutari de picioare sau de vreun eventual covor rosu la primire. Cei aflati in asemenea stare cum sunt cei pe care dorim sa-i ajutam, s-ar putea sa fie atat de necajiti, nemultumiti, disperati, frustrati, incat sa nu poata rosti macar un "multumesc" cu toata gura. Se pot gandi, ca si noi de altfel, ca gestul nostru nu e decat o amanare a suferintei extreme pe care au indurat-o pana nu demult.

Asadar, sa nu ne consideram cavaleri calare pe cai albi care salveaza lumea. Pur si simplu e un gest de solidaritate, si-atat.

Speranta mea sincera este sa se gaseasca solutii si pe termen mediu si lung, cu sprijin din cat mai multe directii. Daca gestul nostru este de natura sa sensibilizeze un primar, un prefect, un protopop, un consilier, un ministru, pe oricine are "o paine si un cutit" la dispozitie, este deja o mare realizare.

Spor la cele bune, tuturor!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

respect, adris! hai, fratilor!

e aproape satul, e la indemana noastra sa ajutam. hai! e putin pentru fiecare din noi, mult pentru acei copii! hai! nu va mai ganditi o-fi-bine-o-fi-rau, asa cum au spus initiatorii acestei actiuni, acesti copilasi traiesc fără nimic din ce am avut noi când eram mici și ne era bine. hai. nu e asa greu sa faci un mic bine. hai!

vin oameni din vaslui sau din brasov si nu mergem noi, din bucuresti, o aruncatura de bat pana acolo?

hai!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

maine e 28 mai, data fixata pentru vizita in scop de donatie la glodeanu.

Plecare din Bucuresti la ora 11. Punct de intalnire: Petromul de pe dreapta, cum iesi din Voluntari mergand spre Urziceni, dupa pod.

Persoana de contact din Bucuresti: Silviu: 075.384.91.55

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iată o listă cu numele mici ale unor oameni prezenti la glodeanu, unii in carne si oase (cu 9 motociclete si 3 masini), altii la randul lor prezenti, prin donatiile lor si participarea indirecta la actiune:

Liviu, Ninel, Andreea, Lucian, Claudia și Dan - plus colegii lor de serviciu, Mihai, Romică, Maria, Marius, Carmen, Doru, Rareș, Iza, Cesar, Sorin, Diana, Vlad, Leti, Florin, Dana, Mihai, Dan, Titus, Radu, Cristinica, Andrei, Georgiana, Steluța, Doru, Dana, Adi, Silviu.

Cele 3 masini cat si coburii motocicletelor au fost ticsiti cu tot ce s-a putut duce: haine, incaltaminte, alimente de baza, fructe, dulciuri si jucarii. Am zarit numere de inmatriculare din BV, IL, SV, AG, VS, B, BZ... iertare daca nu am nominalizat toate zonele din care au venit oamenii.

Parintele din glodeanu este un om minunat iar copii s-au bucurat nespus.

Pff... ai trecut ieri pe la mine priun curte dar sa imi dai un telefon ai uitat.... :(

am uitat graaav! dar Vlad "Bronto" a suplinit asta, asa ca s-a rezolvat. :yes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

meritul acestei actiuni revine transalpistilor&organizatorilor de pe forumul vecin; o sa postez si poze, in curand.

dar va spun, am fost impresionat de preotul de-acolo. un om cu totul special. dincolo de aceste mici ajutoare si ale multor altora (chiar cand am sosit noi, cineva a trimis cu o duba doua frigidere, mai vechiutze dar bune - alti cetateni din sat le-au transportat imediat,cu o caruta, catre doua familii nevoiase) deci dincolo de asta, preotul ii indeamna sa se gospodareasca si am vazut semne bune la cele doua familii pe care le-am vizitat (am plecat io mai repede, ceilalti au vizitat vreo 10 familii): pamantul din curte era sapat si erau plantate legume, copacii varuiti, etc...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

iată o listă cu numele mici ale unor oameni prezenti la glodeanu ...

Da, o lista cu numele mici, dar cu OAMENI MARI, cu SUFLETE URIASE.

Aceasta excursie ne-a demonstrat tuturor ca e nevoie de extrem de putin, ca sa se implineasca extrem de mult.

Cu adevarat parintele Marian este un om de exceptie, un om care a inteles perfect rolul social al Bisericii ca institutie "lumeasca", pe langa acela de a calauzi credinciosii pe calea duhovniceasca spre mantuirea sufletelor.

Sunt foarte multe locuri in lume unde preotii Bisericii isi inteleg astfel misiunea si isi valorifica la parametri maximi vocatia, insa nu pe acestia ii vedem zilnic la buletinele de stiri, ci ni se "servesc" reportaje despre cozile de topor, despre "uscaturile" prezente in orice "padure". Important este ca unii inca reusesc sa vada dincolo de buletinele de stiri. Si e bine ca mai sunt si reporteri printre acestia, care se pun cumva contra curentului generalist, superficial, consumist impus de cei care conduc lumea cu mass-media.

Dar asta e o alta discutie, nu e locul ei aici.

Important este ca vietile copilasilor pe care i-am vazut au inceput putin cate putin sa se apropie de o fragila normalitate, un samanta mititica de speranta care speram sa nu se mai opreasca din crestere.

Sunt multe asemenea familii de vizitat, precum cele napastuite din Glodeanu, nu ne ramane decat sa ne uitam in continuare si dincolo de noi, macar si pentru inca o clipa...

Nadajduiesc sa fie acesta doar inceputul unei "caravane de lumina" , caci eu asa m-am simtit acolo, inconjurat de multa lumina. O lumina mai puternica decat a soarelui care radia, emanata din inimile minunate ale oamenilor pomeniti in lista de mai sus, lista care sper... de fapt ...sunt sigur ca ramane o lista deschisa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravo!

Asa trebuie sa fie, asta trebuie sa facem. Sa nu ne afundam in ignoranta, in meschinarie, in consumerism, in trivialitate, in suficienta.

Suntem atat de diferiti, cu planuri, visuri si dorinte atat de diverse dar... nici nu stiti cat ma bucur cand vad cat de mult ne asemanam totusi. Ma bucur enorm alaturi de cei pe care ii cunosc si chiar mai mult, alaturi cu inima de cei pe care inca nu-i cunosc.

Doamne ajuta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 5 months later...

cativa "colegi de pasiune" au o noua idee: sa cumparam impreuna pentru nevoiasii din glodeanu cateva animale domestice (capra sau oaie), urmand ca iezii/mieii sa fie dati celorlalte familii iar animalul sa ajute supravietuirea si bunastarea familiei caruia ii este incredintat...

o sa va tin la curent.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da, foarte buna ideea!

Ca moment de achizitionare, acum e cel mai bine, sunt mai ieftine, insa trebuie avut in vedere neaparat si furajul aferent pentru iarna ce va urma. Nu mai zic de asigurarea adapostului si a conditiilor pentru iernat.

Nu fiti discreti, dati de stire daca aveti noutati sau nevoie de orice fel de ajutor!

Spor la cele bune si Doamne-ajuta!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Revitalizez putin topicul, pentru ca:

 

Copiii din Glodeanu își doresc ca de Paste să dăruiască, la rândul lor, un strop de bucurie copiilor bolnavi de la spitalul Fundeni!

 

Ei au realizat o mulțime de felicitări deosebit de fumoase pe care doresc să le vandă urmând ca bănuții obtinuți să fie folosiți la cumpărarea unor cadouri.
Dacă doriți să comandați o felicitare vă rugăm să licitați urmând ca la încheierea evenimentului, cel care oferă mai mult, să primească felicitarea!
Pentru a licita trebuie să comentați la poză și să spuneți prețul oferit. Ne-am gandit la un pret de pornire de minim 5 lei.

 

Toate felicitările sunt create cu multă dragoste, dăruire și suflet asa că le puteți oferi, la rândul dumneavoastră, celor dragi!

 

 

Licitatia se desfasoara online, aici: https://www.facebook...14439538592743/

 

 

post-67793-0-13898200-1366375994_thumb.jpost-67793-0-12015100-1366376177_thumb.jpost-67793-0-29942800-1366376302_thumb.j

 

 

 
Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...