Mergi la conţinut

Căldura Adversarul Riderilor Din Mondialul De Enduro


Noni

Recommended Posts

Căldura adversarul riderilor din Mondialul de Enduro

Prima zi din Grand Prix-ul României etapă din Campionatul Mondial de Enduro a fost una care i-a toropit pe cei 68 de rideri aflați la start. Matti Seistola (Finlanda, nr.4 fond negru) s-a impus la E1, Pierre Renet (Franța, nr.4 fond roșu) a fost cel mai rapid la E2, în timp ce Christophe Nambotin (Franța, nr.4 fond galben) a câștigat clasa E3.

La o temperatură ce a depășit 36 de grade la umbră, piloții care au luat startul în prima din cele două etape ale Grand Prix-ului României și-au depășit limitele reușind să facă show pe probele speciale. Riderii, de-a lungul traseului care depășește 83 de km și se parcurge de câte trei ori pe etapă, poartă un așa numit camel bag și primesc apă la punctul de alimentare și în zona probelor speciale. Chiar și așa din cauza efortului foarte mare depus pentru a parcurge cât mai repede traseul mulți au fost pe punctul de a suferii din cauza deshidratării.

La condițiile dificile din prima zi de concurs cel mai bine au rezistat piloții francezi. Podiumurile de la trei categorii au fost dominate de piloții din hexagon, pe lângă victoriile de la E2 și E3 adăungându-se și cea de la Juniori unde s-a impus Mathias Bellino. Finlandezii nu au stat nici ei deoparte astăzi și au făcut show duelându-se pentru victoria de al E1. În cele din urmă Juha Salminen și Eero Remes au trebuit să se recunoască învinși de Matti Seistola. Oricum în etapele din România Salminen care este pe punctul de a obține cel de al optulea titlu mondial nu trebuie decât să termine pe podium. Dacă va câștiga în acest sezon Juha Salminen va deveni primul pilot care reușește să depășească baremul de șaspte titluri.

”A fost o etapă frumoasă mi-au plăcut probele speciale mai ales cea de Enduro (La Păducel – Sărata Monteoru), însă conexiunea dintre ele a fost foarte lungă și din cauza căldurii ni s-a părut și mai lungă. Am stat astăzi în șa aproximativ 8 ore, însă cele mai importante minute au fost cele 38 de pe probele speciale. Este foarte frumoasă zona aleasă de Extreme Adventure pentru acest Grand Prix și faptul că avem paddock-ul în mijlocul orașului ne dă posibilitatea să fim mai aproape de fani.”- Juha Salminen liderul clasamentului general la E1.

Românii au fost susținuți de Sorina Sandu concurentă în mondial la categoria Fete.

Grand Prix-ul României nu punctează în clasamentul fetelor așa că Sorina Sandu, care este primul pilot român înscris în Campionatul Mondial de Enduro a venit să își încurajeze conaționalii. Din păcate favoritul celor din buzău, Alex Ionescu un motocrosist care încearcă să treacă către enduro nu a putut termina toate cele trei tururi fiind răpus de efortul făcut la temperatură extrem de ridicată. După ce a fost nevoit să se retragă din competiție Alex a admis că ritmul în care se concurează în mondial este mult prea rapid pentru un pilot care acum face transferul către acest sport.

Julian Răduță și Marton Szilveszter au rezistat eforutului făcut astăzi. Aflați la prima participare într-un Grand Prix din campionatul mondial cei doi au fost nevoiți să plece ultimii pe traseu și au găsit multe porțiuni în care traseul a devenit mai dificil din cauza urmelor. Chiar dacă și mâine temperatura va depăși 35 de grade la umbră cei doi rideri de la clasa EJunior sunt hotărâți să mai concureze alături de cei mai buni piloți de enduro din lume.

Aflat pe locul doi în clasamentul general al Campionatului Mondial de Rally-Raid clasa motoarelor peste 450 cmc, Mani a dovedit astăzi că poate ține pasul cu cei din mondialul de enduro.

Curiozități

- În Grand Prix-ul României concurează echipa Armatei Franței. Armee de Terre, iar pe locul trei la clasa Juniori (piloți cu vârsta sub 23 de ani) s-a clasat soldatul Romain Dumontier.

- 110 de oameni lucrează în aceste zile la Grand Prix-ul României

- Kurt Casseli a ajuns în România fără bagaje. După o călătorie de trei zile californianul a ajuns la Buzău fără bagaje geanta sa rămânând în Paris.

post-1-0-17213100-1310317484_thumb.jpg

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...