Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.597
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    89.610

Campionatul Mondial de Motocross va include o clasă destinată motocicletelor electrice


Motobikes

68 vizualizări

Infront Moto Racing, promotorul Campionatul Mondial de Motocross (MXGP), a anunțat lansarea unei noi clase dedicată crosserelor electrice, începând din 2026.

honda-cr-prototype-racing-all-japan-moto

Potrivit organizatorilor MXGP, vor exista șase etape, pentru început în Europa, care se vor suprapune cu rundele MXGP. Astfel, weekendurile de curse de motocross devin și o platformă de promovare și dezvoltare a celor mai noi tehnologii.

Infront Moto Racing va colabora cu Federația Internațională de Motociclism pentru a crea infrastructura și regulamentul  pentru această competiție.

MXGP_1_ARG_2024_MIX_0623.jpg

Iată ce spun cei de la Infront Moto Racing: „Am văzut în ultimele luni multe evoluții în electrificarea motocicletelor, așa că este un moment bun pentru a pune bazele unei noi clase dedicată în totalitate acestora. Nu vrem să amestecăm clasele (cu referire la motoarele termice), ci să creăm o posibilitate pentru ca această tehnologie să se dezvolte și să crească. În ultimele luni, multe proiecte au început fără o îndrumare clară cu privire la unde se va ajunge. Cred că, fiind cea mai bună și mai modernă platformă pentru notocross din lume, MXGP trebuie să îmbrățișeze și această nouă tehnologie.”

Într-adevăr, nu trebuie să stăm foarte mult pe gânduri, pentru a veni cu trei exemple de crossere electrice. Tocmai ce am scris în urmă cu câteva zile despre Yamaha care are în pregătire un astfel de model, despre  Honda care se pregătește pentru enduro-cross (dar un astfel de model poate fi în mod facil adoptat pentru motocross) sau despre Stark, care, cu aproape 80 de cai este considerat cel mai puternic crosser electric la nivel mondial. Iată așadar o provocare interesantă pentru producători, indiferent de calibrul acestora.

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...