Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.597
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    89.605

Pol Tarrés bate recordul de altitudine cu două motociclete Yamaha!


Motobikes

73 vizualizări

Ce poți să mai spui despre Pol Tarrés? Că este omul care își bate propriul record.

pty.jpg.jpg

Și nu ne referim la vreun PR de alergare, înot, ciclism, nici măcar de wheelie sau cine știe ce alt truc. Aici vorbim despre un record Guinness.

În 2022, catalanul a ajuns la 6.157 de metri altitudine pe vârful Ojos de Salado, în Anzii Cordilieri, cu o Yamaha Ténéré 700. Sportivul a revenit de curând în Anzi și, după o aclimatizare de două săptămâni, a reușit să urce până la 6.677 de metri, cu o Yamaha Ténéré World Raid GYTR.

pty1.jpg.jpg

Se pare însă că fostul campion de trial este totuși un pic nehotărât. Tarrés și a sa echipă au avut la îndemână și o Yamaha YZ450FX (variantă a crosserului YZ450F pregătită de Yamaha pentru cursele cross-country de peste ocean).

Iată așadar cum s-a desfășurat acțiunea. Pol Tarrés  a folosit ambele motociclete pentru a cerceta zona. Mai întâi și-a bătut propriul record pentru o motocicletă cu doi cilindri, folosind un Ténéré echipat cu rezervorul cu capacitate mărită de la GYTR și un ECU GYTR. Aceasta  pentru că la această altitudine o motocicletă consumă, nu glumă.

pol-tares-yamaha-3.jpg1_.jpg

„La peste 6.000 de metri, totul pare să se deruleze super încet, extenuarea fizică este de nedescris și nu e loc de greșeli. Chiar și mersul devine o provocare, darâmite să pilotezi un Ténéré”, spune Pol.

Totuși, puternicul și hotărâtul catalan a decis că dacă tot e în zonă, ar fi un lucru bun să stabilească recordul de altitudine absolut pentru o motocicletă. Astfel, Pol a încălecat în șaua lui YZ450FX și a urcat până la 6.756 de metri.

pty2.jpg.jpg

Toată lumea se miră și asta inclusiv prin prisma faptului că aviatorii sau alpiniștii, la peste 5.000 de metri deasupra nivelului mării, folosesc cu încredere oxigen. E drept, o butelie de oxigen a carat și Pol cu el, dar sportivul spune că a avut-o doar pentru situații de urgență.

0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...