Mergi la conţinut

Motobikes.ro

  • postări
    1.605
  • comentariu
    1
  • vizualizări
    90.707

MotoGP ia în calcul introducerea unui circuit stradal în calendar


Motobikes

262 vizualizări

Macau-GP-circuit-stradal.jpg

Carmelo Ezpeleta, CEO-ul Dorna Sports, a recunoscut că ideea unui circuit stradal este în discuții pentru a anima calendarul MotoGP în anii următori.

Într-un interviu acordat publicației iberice Expansion, Ezpeleta a precizat că Dorna este în discuții serioase pentru extinderea programului MotoGP cu o cursă stradală într-un oraș cu o climă prietenoasă motorsportului. Acesta a spus că o linie dreaptă stradală ar fi o idee foarte bună și ar lăsa spațiu pentru integrarea paddock-ului într-o zonă expozițională, care să atragă și mai mult privirile curioase ale fanilor. Cu toate acestea, conceptul unui circuit integral stradal ridică problema standardelor de siguranță, conform oficialului Dorna. Astfel, ideea de a avea o etapă MotoGP pe străzile unde se desfășoară Macau GP devine un vis frumos, dar totuși posibil.

Calendarul MotoGP 2018 include o etapă în Tailanda, iar Finlanda va completa calendarul în 2019, ajungându-se astfel la numărul maxim de etape dorit de Dorna – 20. Interesul extrem de crescut pentru MotoGP este demonstrat de numărul mare de țări care s-au înscris pentru a lua parte la campionat, nu mai puțin de 8 noi națiuni fiind pe o listă de așteptare virtuală în 2018. Autosport speculează că în pole-position pentru organizarea unui circuit stradal sau parțial stradal este Mexic, la foarte mică distanță de Emiratele Arabe Unite. Rămâne de văzut cum vor evolua discuțiile și ce suprize vom avea pentru următoarele sezoane MotoGP.


0 comentarii


Recommended Comments

Nu există comentarii.

Participa la conversatie

You are posting as a guest. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Adaugă un comentariu...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Creează O Nouă...