Mergi la conţinut

Cea Mai Buna Bere:)" Silva Bruna"


anisia

Recommended Posts

Am bila neagra? Sper sa stranuti in timp ce sorbi din pahar. Prefer berea blonda,aspra,cel mai mult mi-as dori marfa de Gambrinus pe reteta veche fara pasteurizare,aia care in 3 zile se acrea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da maestre,sticla nu plastic,un litru fara retete smechere cu chimicale. Acum daca nu-i de unde ma declar de acord cu Silva blonda,Ursus si recunosc ca-s de acord cu 7 %. Daca-i neagra e dulceaga,de fete.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

"Da maestre,sticla nu plastic,un litru fara retete smechere cu chimicale. "

Normal ca cea la sticla de sticla, cum altfel? Pentru cei care-au deschis televizoarele mai tarziu: "Gambrinus este o marcă de bere produsă şi comercializată în Ro. Este produsă din 1869 la Fabrica de bere Griviţa din Buc. Denumirea Gambrinus este de origine olandeză. Şi în Cehia se comercializează şi produce o bere "Gambrinus", mai mult, sigla Gambrinus din Cehia este identică cu cea a mărcii Gambrinus din România. Diferenţa este că in timp ce în Cehia, Gambrinus este o marcă "de top", în România, Gambrinus este considerată o bere ieftină."

Normal baieti....toti preferati "Blonda"

nu.nu.nu. chiar nu... strict la bere m-am referit...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recunoscuta de amatori drept cea mai buna bere....."Silva Bruna" este si berea mea prefrata...sa nu uitam un aspect placut:7%alcool :thumbup: Voi ce parare aveti?

PREA TARE...

Ma imbat/ametesc prea repede si nu mai reusesc sa ajung acasa... :rolleyes:

"It's no good! "

:biggrin:

TOT "BLONDELE" SUNT MAI BUNE! :wink:

Eu le ADOR, mai ales URSUS blonda! Sunt mai "light", nu te duc rau de cap , bune la gust oricum si oriunde ai pune-o ; IDEALE! berile blonde , of course! :blush:

Da maestre, sticla nu plastic,un litru fara retete smechere cu chimicale. Acum daca nu-i de unde ma declar de acord cu Silva blonda,Ursus si recunosc ca-s de acord cu 7 %. Daca-i neagra e dulceaga,de fete.

SE NUMESTE BISPHENOL A SUBSTANTA FOLOSITA LA FABRICAREA STICLELOR DE TIP "PET" SI E TOXICA AL NAIBII...

NE OMOARA CA PE SOBOLANI "REPTILIENII ASTIA" ...

se elimina treptat in lichidul ce sta in sticla de plastic , dar MAI ALES ATUNCI CAND ESTE EXPUSA LA CALDURA!!! (stat in masina la soare... asta ca sa nu mai zic de PLASTICELE DIN MASINA, CARE , DACA E NOUA MASINA NICI NU POTI SA RESPIRI IN EA ... TE USTURA NASUL SI GATUL ... DACA AI LUAT-O IARNA , MASINA , AI PUS-O... RESPIRI JEGURILE ALEA DE GAZE TOXICE DE-TI TAI SINGUR VREO 10 ANI DIN VIATA NUMAI IN IARNA AIA... ) .

http://organicka.ecosapiens.ro/lupta-impotriva-bisphenol-a/

" Lupta impotriva Bisphenol A

Publicat de Mamica Bio on Jun 25, 2009

Lupta impotriva BPA continua…la ei, nu la noi. Adica in SUA, unde ONG-urile deja castiga primele batalii impotriva marilor corporatii care ne otravesc copiii cu bisphenol A. Pentru o scurta recapitulare , BPA este o substanta chimica industriala folosita pentru a produce plastic policarbonat si se regaseste in obiecte din plastic, in ambalaje, in ambalajele metalice ale conservelor sau ale laptelui praf, in jucarii, in biberoane, vesela pentru copii. Imita estrogenul si are efecte nocive asupra sanatatii : o data patruns in organism produce disfunctii hormonale, deviatii comportamentale, hiperactivitate si chiar agresiune, dificultati de invatare, este asociat cu obezitatea si diabetul, poate determina instalarea prematura a pubertatii, stimuleaza dezvoltarea glandelor mamare, ca factor de risc pentru cancerul de san, mareste semnificativ dimensiunile prostatei si afecteaza functionarea sistemului imunitar, este legat de pierderi de sarcina, dezvoltare anormala a fatului.

Principala problema a BPA este instabilitatea lui : prin uzura , spalare, frecare, incalzire la microunde, el nu ramane in ambalaje, ci trece in continut si de aici … direct in bebelusul tau !

In SUA pasi au fost facuti deja si o prima lupta a fost castigata:

-s-au instaurat restrictii si limitari in privinta folosirii BPA in Canada, Minessota, Connecticut

-6 companii mari (printre care si Avent –Philips) si-au luat angajamentul de a nu mai produce biberoane cu BPA

-Retailerii mari, in frunte cu Wall Mart au hotarat sa nu mai comercializeze biberoane cu BPA

-Sunoco, o companie ce produce derivate petrochimice a decis sa nu mai vanda BPA catre fabricantii din industria produselor pentru copii.

Cu toate acestea, lupta e grea si e abia la inceput. Pentru ca substanta incriminata este folosita in multe tipuri de ambalaje (inclusiv de hrana pentru copii si de lapte praf), interesele financiare sunt enorme, iar companiile imiplicate sunt giganti fara scrupule (Coca-Cola, Del Monte, Crown, Alcoa)

Ce se intampla in Romania:

-foarte putini oameni stiu despre bisphenol A si despre toxicitatea lui

-Biberoanele Avent sunt cap de lista de shopping pentru mamicile cu dare de mana. Cele care nu au foarte multi bani isi doresc cu ardoare sa castige mai mult… ca sa-si poata permite Avent !

-Asta pentru ca ele au fost retrase din SUA, insa in Europa se vand fara restrictii si culmea, la preturi foarte mari (daca n-ar fi de plans, as rade in hohote). Avent este doar un nume cu rezonanta, insa BPA este prezent in toate biberoanele (si alte obiecte) de plastic, indiferent de firma producatoare!

-Avertizarile (slabe cantitativ si ca vehementa) prezente in presa sau pe Internet si care se indreapta catre mamici sunt la fel de eficiente ca un orator mut… probabil le considera un fel de “mit urban”, la fel de de credibil precum crocodilii din canalizare. "

Normal baieti....toti preferati "Blonda"

Pai cum altfel?!

CELE MAI BUNE !

THE BEST OF THE BEAST! :biggrin:

depechemodeitsnogood.mp4

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Domnisoara Anisia...+1 de la mine...prefer brunetele oricand. Silva bruna prin oras, la 2-3...cand e numa de o bere, la Carrefour parca sunt ceva cetateni care au un stand de bere belgiana...pret mai maricel, dar excelente...si o varietate mare. Oricum, in general prefer austriecele brunete. Desi tin minte cand eram mic si mai functiona fabrica de bere de la Oradea ca acolo avea o bere extraordinara.

PS: pt o Gambrinus ca pe vremuri mi-as da si presiunea din roti...prea multe povesti am auzit, de la prea multi "connoisseurs"

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am degustat niciodata o bere, asa ca imi e imposibil sa imi dau cu parerea despre cea mai buna..

cele mai "gustoase" beri pe care le-am baut au fost de la butoi, si am uitat ce... poate e mai bine asa

in rest, berea sa fie multa, ieftina si sa nu fie tare. si sa fie oameni in jur..

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dragii mei, despre ce e vorba in topicul acesta? Banuiesc ca despre femei... nu?

Am vazut scris in titlul topicului "bere" si am zis sa citesc, da unde-i berea? :D

Nu poti sa vorbesti despre bere fara sa incepi cu berea belgiana sau flamanda; austriecii fac și ei o bere buna, germanii la fel. Sa nu-i uitam pe irlandezi cu berea lor neagra sau stout. Mai imi amintesc ca si cehii mai fac bere - nemteasca :P , chiar si francezii - bere belgiana dar au unele soiuri bune. Si cred ca n-am uitat pe nimeni...

Din berea belgiana merita amintita Duvel-ul care este cred cea mai populara dar nu neaparat cea mai buna. Berea abatiei se gaseste in nenumarate sortimente si culori (posibile pentru o bere) alba, blonda, roscata, bruna sau neagra, cu suc de mere sau mure (a nu se confunda cu bauturile de pe piata indulcite cu aspatam care se doresc a fi bere cu praf de lamaine sau ce-o fi). Pe la noi prin supermarketuri se gasesc cateva sortimente de Berea abatiei roscata, blonda si cu suc de mere (exista chiar un sortiment mai ieftin cu aroma de mere dar nu cred ca merita atentia). O bere blonda buna, un pic amaruie si destul de tare este si 3 Monts; din celele brune nu-mi aduc aminte nimic acum, poate din cauza ca nu sunt un mare fan al gustului de caramel specific berii brune. Mai multe gasisti si aici http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Belgium

Din berea austriaca as aminti Gosser-ul (o copie fada, dar care pastreaza o idee a gustului original se vinde ieftin si pe la noi) iar din cea nemteasca imi aduc aminte cu placere de Paulaner - o bere alba, dulceaga - si inca una care se vindea pe vremuri si pe la noi da nu mai e de gasit si nici nu mai imi aduc aminte cum se numea. Ceva informatii pe aici http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Germany si aici http://en.wikipedia.org/wiki/Beer_in_Austria .

Din pacate din berea ceheasca nu-mi aduc aminte nimic, dar merita mentionat ca cehii sunt cei mai mari consumatori de bere din lume.

Iar pentru pasionati desigur, exista kituri de bere pentru a o fabrica acasa.

Cam asta e ce-mi aduc aminte despre bere, sigur, cu ajutorul lui googu :D

In rest, exista peste tot tot felul de bauturi care sunt denumite "bere", unele copiate dupa retete celebre, altele inventate local. Din pacate e greu sa faci o diferenta intre ele, pentru ca au, in mare, acelasi gust. Avantajul e ca sunt ieftine, de multe ori mai ieftine ca apa plata :D deci se pot consuma in cantitati mari

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as fi curios de gastronomia belgiana pentru ca se zice ca tot ce gatesc belgienii fac cu bere. Cand e ram mic copil eram consumator serios de bere,mama prepara un sirop de tuse foarte eficient fierband bere cu ceapa si zahar candel pana iesea tot alcoolul din ea.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu as fi curios de gastronomia belgiana pentru ca se zice ca tot ce gatesc belgienii fac cu bere. Cand e ram mic copil eram consumator serios de bere,mama prepara un sirop de tuse foarte eficient fierband bere cu ceapa si zahar candel pana iesea tot alcoolul din ea.

tre să încerc şi io reţeta asta, mmm! dar pe lîngă aia fiartă, să adaug şi una rece, gheaţă!

aştept să mă "răcesc"... mă refer, evident, la un guturai ceva, nuuu cealalată răcire globală!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

SE NUMESTE BISPHENOL A SUBSTANTA FOLOSITA LA FABRICAREA STICLELOR DE TIP "PET" SI E TOXICA AL NAIBII...

NE OMOARA CA PE SOBOLANI "REPTILIENII ASTIA" ...

se elimina treptat in lichidul ce sta in sticla de plastic , dar MAI ALES ATUNCI CAND ESTE EXPUSA LA CALDURA!!! (stat in masina la soare... asta ca sa nu mai zic de PLASTICELE DIN MASINA, CARE , DACA E NOUA MASINA NICI NU POTI SA RESPIRI IN EA ... TE USTURA NASUL SI GATUL ... DACA AI LUAT-O IARNA , MASINA , AI PUS-O... RESPIRI JEGURILE ALEA DE GAZE TOXICE DE-TI TAI SINGUR VREO 10 ANI DIN VIATA NUMAI IN IARNA AIA... ) .

http://organicka.ecosapiens.ro/lupta-impotriva-bisphenol-a/

" Lupta impotriva Bisphenol A

Publicat de Mamica Bio on Jun 25, 2009

Lupta impotriva BPA continua…la ei, nu la noi. Adica in SUA, unde ONG-urile deja castiga primele batalii impotriva marilor corporatii care ne otravesc copiii cu bisphenol A. Pentru o scurta recapitulare , BPA este o substanta chimica industriala folosita pentru a produce plastic policarbonat si se regaseste in obiecte din plastic, in ambalaje, in ambalajele metalice ale conservelor sau ale laptelui praf, in jucarii, in biberoane, vesela pentru copii. Imita estrogenul si are efecte nocive asupra sanatatii : o data patruns in organism produce disfunctii hormonale, deviatii comportamentale, hiperactivitate si chiar agresiune, dificultati de invatare, este asociat cu obezitatea si diabetul, poate determina instalarea prematura a pubertatii, stimuleaza dezvoltarea glandelor mamare, ca factor de risc pentru cancerul de san, mareste semnificativ dimensiunile prostatei si afecteaza functionarea sistemului imunitar, este legat de pierderi de sarcina, dezvoltare anormala a fatului.

Principala problema a BPA este instabilitatea lui : prin uzura , spalare, frecare, incalzire la microunde, el nu ramane in ambalaje, ci trece in continut si de aici … direct in bebelusul tau !

In SUA pasi au fost facuti deja si o prima lupta a fost castigata:

-s-au instaurat restrictii si limitari in privinta folosirii BPA in Canada, Minessota, Connecticut

-6 companii mari (printre care si Avent –Philips) si-au luat angajamentul de a nu mai produce biberoane cu BPA

-Retailerii mari, in frunte cu Wall Mart au hotarat sa nu mai comercializeze biberoane cu BPA

-Sunoco, o companie ce produce derivate petrochimice a decis sa nu mai vanda BPA catre fabricantii din industria produselor pentru copii.

Cu toate acestea, lupta e grea si e abia la inceput. Pentru ca substanta incriminata este folosita in multe tipuri de ambalaje (inclusiv de hrana pentru copii si de lapte praf), interesele financiare sunt enorme, iar companiile imiplicate sunt giganti fara scrupule (Coca-Cola, Del Monte, Crown, Alcoa)

Ce se intampla in Romania:

-foarte putini oameni stiu despre bisphenol A si despre toxicitatea lui

-Biberoanele Avent sunt cap de lista de shopping pentru mamicile cu dare de mana. Cele care nu au foarte multi bani isi doresc cu ardoare sa castige mai mult… ca sa-si poata permite Avent !

-Asta pentru ca ele au fost retrase din SUA, insa in Europa se vand fara restrictii si culmea, la preturi foarte mari (daca n-ar fi de plans, as rade in hohote). Avent este doar un nume cu rezonanta, insa BPA este prezent in toate biberoanele (si alte obiecte) de plastic, indiferent de firma producatoare!

-Avertizarile (slabe cantitativ si ca vehementa) prezente in presa sau pe Internet si care se indreapta catre mamici sunt la fel de eficiente ca un orator mut… probabil le considera un fel de “mit urban”, la fel de de credibil precum crocodilii din canalizare. "

Pai cum altfel?!

CELE MAI BUNE !

THE BEST OF THE BEAST! :biggrin:

WTF ?!?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

WTF ?!?

dom'le esti cam prost dispus ...

Am explicat ce e cu Bisphenol A mai sus si ca substanta asta exista si in sticlele de pet CU BERE!

W T F n-ai inteles?!

si ca cea mai buna bere e aia blonda! :wink: SERVITA ORIUNDE , ORICUM SI CU ORICINE!

ptiu drace , mi-am adus aminte ca-s dator de cinste!

:rolleyes:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Berea este un diuretic eficace, o sursa importanta de vitamina B12 si de energie, luptand cu anemia, letargia, sindromul oboselii cronice si bolile cardiace.Acesta bere "silva bruna" este preferata mea...dintre toate berile brune baute pana acum....fiecare om insa are alte gusturi(cum am spus si in topic description: "sondaj...cea mai buna bere bruna")

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Berea este un diuretic eficace, o sursa importanta de vitamina B12 si de energie, luptand cu anemia, letargia,sindromul oboselii cronice si bolile cardiace.

plus ca o bere face cat doua sandwich-uri si:

lupta cu plictiseala, stimuleaza conversatia si predispune la veselie...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa-mi fie cu iertare dar Anisia nu prea stie gramatica: "Berea este un diuretic eficace"

E aici un dezacord major, eficace e la plural feminin, corect era eficac pentru singular masculin si eficaca pentru singularul feminin respectiv eficaci pentru plural masculin,va rog frumos.

:Jumpy::scare: Hai ca v-am spart cu gramatica,ma aflu la al doilea Ursus,cred ca asta e izvorul inteligentei . Ce ziceti,am dovedit ca-s perspicac?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...