Jump to content
  • entries
    540
  • comment
    1
  • views
    72,774

Marcaje speciale pentru motocicliști. Ar face drumurile mai sigure?


pemotoare.ro

286 views

 Share

Mai multe țări din Europa încep să folosească marcaje speciale pentru motocicliști. Primele au apărut în Austria pe celebrul drum spre Grossglockner, iar apoi modelul a fost preluat și în Luxemburg. Autoritățile spun că funcționează. 

La sfârșitul lunii iunie, States Roads and Bridges Administration Luxemburg implementa un marcaj care să-i ghideze pe motocicliști în bandă, astfel încât să păstreze o distanță mai mare față de linia mediană. De exemplu, într-un viraj de stânga tinzi să te apropii foarte mult de linia care separă benzile, astfel încât să te afli în pericolul de a te lovi de cel care vine de pe contrasens. Acest marcaj te-ar ține pe mijlocul drumului. 

safety.jpeg

După câteva luni, cei din Luxemburg au revenit cu concluziile testului și s-au arătat încrezători că sistemul funcționează, așadar iau în calcul folosirea lui pe alte drumuri. 

Nu este singurul sistem de siguranță gândit special pentru motocicliști. În Tirolul de Sud și-n alte zone din Europa,  parapeții metalici de pe marginea drumului au fost modificați pentru a evita accidentarea gravă a motocicliștilor. Așa-numitele guard-rail killers sunt fatale în cazul unui impact: stâlpii metalicii de susținere rup orice, iar un motociclist care s-ar lovi de ei după ce a alunecat cu motocicletă ar fi norocos dac-ar rămâne în viață. Așadar, stâlpii de susținere au fost acoperiți cu o a doua bucată de parapet metalic. 

guardrail-killer-1.jpgguardrail-killer.jpg


Articol preluat de pe site-ul pemotoare.ro

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...