Mergi la conţinut

Trasee Frumoase În România


Recommended Posts

Cei care cunoașteți anumite locuri frumoase în diverse zone/localități adăugațile aici și eventual ceva foto. Cum sunt din zona BV, voi adăuga câteva lucruri frumoase de văzut pe acolo și dacă aveți careva de completat, sunteți invitați!!!

 

începem cu centrul orașului BV, acolo puteți lua masa în Piața Sfatului la restaurantul Gustări, nu arată el cine știe ce, dar au o mâncare bună: Kefskaia de pui, nu am mâncat în altă parte și este f bună. Tot acolo puteți lăsa motorul fain frumos pe lângă Casa Sfatului și bineînțeles puteți urca pe Tâmpa cu telecabina (nimic nou aici) dar pe partea opusă puteți urca lejer pe jos la două turnuri care vă oferă o priveliște frumoasă asupra orașului vechi. Tot în Piața Sfatului puteți vizita Biserica Neagră, uneori se țin diverse concerte acolo. Casa Sfatului este și ea transformată într-un muzeu, nu am fost niciodată să vizitez deși am fost pe lângă ea de sute/mii de ori...

 

Un traseu super pt cei care iubesc virajele cu diferență de nivel... Brașov (Livada Poștei - este o zonă din centrul orașului) - Poiana Brașov - Râșnov. Acest traseu însumează vre-o 26 km cu viraje din belșug, pădure cu aer poluat doar de catârii voștri motorizați, conserve și autobuzele ce fac BV-Poiana. Dacă mergeți în cursul săptămânii, aveți șanse să nu fie aglomerat. Că tot sunteți în zonă, puteți să urcați la Cetatea Râșnov (la 1km și ceva înainte de a intra în Râșnov dinspre Poiana BV, pe partea dreaptă imediat ce ați trecut de poligonul biatloniștilor). La bază era cândva un ștrand, nu știu dacă mai este folosit în timpul verii, dar este un restaurant acolo. Cetatea merită vizitată, este frumos amenajată, are un mic muzeu, magazine și o priveliște de-ți pușcă plombele...

 

Dacă ați ajuns în Râșnov, nu se poate să nu mai faceți 20 și de Km , pentru a ajunge la faimosul Castel Bran. Acolo nu aveți mare brânză de văzut, în ce privește dotarea muzeului, dar castelul este frumos.

 

Tot în vecinătate, se află orașul Zărnești care nu este deloc frumos, foarte multe case și drumuri bombardate... sună familiar??? Dar odată ce ați trecut de centrul orașului, puteți merge la Cabana Gura Râului și de acolo chiar și pe motor pt o parte de drum, între Prăpăstii. Este o zonă foarte frumoasă, cu stânci spectaculoase, trasee de cățărare. Obligatoriu vă trebuie o cameră foto!

 

 

 

Un alt loc foarte frumos de vizitat, este în Sibiu, care pe lângă centrul frumos cu acea piațetă frumoasă, are și un foarte frumos Muzeu al Satului, nefind din zonă mi-ar fi cam greu de explicat cum puteți ajunge la el, dar nici complicat nu este. Pt asta, aveți nevoie de mult timp deoarece este situat pe o suprafață foarte mare, în comparație cu cel din București. Tot așa, comparându-l cu cel din București, pot să vă spun că este mult mai frumos. Veți parcurge o alee în jurul unui lac, pe care puteți face și o plimbare cu barca, este foarte curat și aveți ce vedea pe lângă căsuțe și ceva care și utilaje agricole mai umbrite de vreme... Muzeul Satului din Sibiu este situat undeva în afara orașului. Dacă veniți dinspre BV/VL, în zona centrală se face o arteră la stânga și urmând acea arteră mergând înainte o să ajungeți la Muzeul Satului din Sibiu, se merită să vă opriți acolo, și cred că o să petreceți acolo vreo 3 ceasuri liniștit. Au și un frumos magazin cu suveniruri și articole de-ale traiului popular. Enjoy!

 

 

Dacă știți anumite obiective turistice în anumite zone, adăugați ca atunci când mergem în vreo plimbăreală să știm pe unde ne oprim/abatem ca să vedem una alta că pe lângă spurcăciuni și mizerii, țara noastră este destul de bogată (încă).

 

Râșnovul îl găsiți mergând din Brașov spre Bran/Pitești, sau cei ce vin dinspre București, chiar înainte de a intra în Predeal, faceți stânga și ajungeți în Râșnov, iar pt cei ce vin dinspre Sibiu, când ați ajuns la ieșirea din Ghimbav, este un sens giratoriu unde faceți dreapta, mergeți pe acel drum și ajungeți în Cristian, în Cristian vă ve-ți intersecta cu drumul național (poate chiar și european) acolo faceți dreapta și următoarea localitate în care intrați are o cetate pe un deal la vedere, scrie Râșnov mare și frumos. în Râșnov găsiți și pensiuni care nu au prețuri cu pretenții de Brașov și de acolo puteți migra rapid fie spre Bran, fie spre Sinaia (la Peleș), fie spre Bușteni (să urcați cu telecabina la Babele și Sfinx), fie să mergeți în Zărnești între Prăpăstii sau Plaiul Foii. Ce spun este că Râșnovul are o poziție foarte bună pt a vă stabili pt două-trei-patru zile în care puteți să vă bucurați de multe lucruri frumoase.

 

Aveți în foto: Piața Sfatului/BV, între Prăpăstii/Zărnești, Cetatea Râșnov, Biserica Neagră/BV, Vedere de la Cetate spre Râșnov din perspectiva unui apărător al cetății.

 

Când ajungeți în zona Râșnov - Zărnești - Bran, o să vedeți....

 

Bucegii și Piatra Craiului, eu am crescut acolo și pt mine sunt cei mai frumoși.... după Piatra Arsă din Bușteni!

 

Cei care nu ați ieșit prin țară și nu aveți munți, trebuie să veniți la Râșnov. Și Branul are pensiuni, dar fiind o zonă turistică cu trafic mai intens, îndeosebi internațional, asta se reflectă în tarife....

 

Enjoy!

 

Mâncava-ș alocația.... voi cum vă planificați o călătorie în țară? Sunați un pretin să aflați ce-i de văzut, sau dați cu sărciu (search) pe gugăl.... obiectivele noastre turistice nu sunt așa de binecunoscute, și cineva care cunoaște o zonă faină poate vinde ponturi bune. Din 108 (câți ați cetit pân-aku) nici unu nu poate scrie nik despre vreun obiectiv....... hmmmm patri oților scriți ceva!

 

 

Am uitat.... cei care vreți să ajungeți la circuitul de cross de la Zărnești, iată indicații: odată ajunși în localitatea Râșnov, urmați drumul național (poate o fi și cu pretenții de european) până ajungeți la o intersecție ce are indicatoare care vă arată direcția către Zărnești. Mergeți pe drumul acela și ve-ți trece peste un pod și ajungeți imediat într-un alt cartier al Orașului Râșnov, continuați pe drumul principal și la un moment dat ajungeți la o trecere la nivel (pe drumul principal, fără să vă abateți de la el.... zic asta că înainte de această trecere la nivel, mai este una pe partea dreaptă pe drumul ce duce spre Vulcan-Codlea, nu vă abateți de la drumul principal). Treceți peste calea ferată și nu după mult timp ve-ți intra în Zărnești (case foarte multe și drum prost), tot înainte pe drumul principal, treceți de câteva intersectări cu drumuri de o parte și de cealaltă. La un moment dat ajungeți la o bifurcație unde faceți dreapta, acesta este drumul care duce către Poiana Mărului, ..... Șercaia..... Treceți peste un pod și continuați să mergeți înainte ignorând intersecția prin care ve-ți trece. Nu după mult timp ajungeți la ieșirea din Zărneși, se termină șirul de case iar pe partea stângă este o benzinărie, cred că Rompetrol, iar pe dreapta un loc de parcare. Dacă sunt curse, atunci foarte probabil că va fi plin. Ați putea parca acolo, sau puteți urca pe drumul din dreapta și să mergeți tot înainte pe el până ajungeți la circuit, dacă-mi amintesc corect este loc de parcare acolo, depinde și de voi cu ce mereți și dacă vreți să vă beliți TT, rs 8-u prin crengi de forestier.... Drumul Forestier nu este atât de rău, dar nu știi cum este afectat de vreme... Și ați ajuns la circuit, distracție plăcută!

post-26513-0-29863000-1330281820_thumb.j

post-26513-0-84784000-1330281850_thumb.j

post-26513-0-00260600-1330281879_thumb.j

post-26513-0-01556900-1330281924_thumb.j

post-26513-0-41180000-1330281934_thumb.j

post-26513-0-76224500-1330283669_thumb.j

post-26513-0-74874200-1330283718_thumb.j

post-26513-0-52639000-1330283746_thumb.j

post-26513-0-17091400-1330283775_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Un drum foarte frumos este de la Cuibul cu Dor spre Pestera. Mai mult de jumatate este asfaltat si desi este cam ingust, este super! Pana la Pestera, intalnesti lacul Bolboci, pe malul drept al acestuia, anul trecut se lucra la drum...ma gandesc ca este f bun acum, chiar daca e de macadam. La Pestera, se poate campa, sau sta la hotel sau pensiunile din zona, se poate vizita manastirea pestera. (este interesanta, fiind o parte din ea in munte, la intrarea in pestera.) Din pacate zona este foarte populata si asta nu ar fi nimic daca nu ar fi intesata de multa nesimtire si manele care iti sparg timpanul.

Privelistile merita vazute. Se poate urca la Babele si pe Costila.

Un alt traseu super este transalpina. Acum, asfaltat, este facil de strabatut, iar atunci cand te afli in varf, ai senzatia ca te afli pe acoperisul tarii. eu am fost cu masina. Nu stiu daca am sa reusesc sa pun ceva poze...incerc. Sunt mai mult variante de parcurs. Novaci, Ranca si pana la Obarsia Lotrului. Peisaje superbe. Apoi, de la Obarsie se poate lua spre Sebes-Sibiu sau spre Rm Valcea pe la lacul Vidra, statiunea Voineasa...Merita vazut. Sunt Locuri unde te poti campa sau inopta la hotel, motel, pensiuni.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din pacate zona este foarte populata si asta nu ar fi nimic daca nu ar fi intesata de multa nesimtire si manele care iti sparg timpanul.

Din pacate e o chestie generalizata. Remediul este ca asemenea zone hiper-vizitate de multa lume sa fie parcurse in timpul saptamanii si nu in WE.

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recomand...zoana Padisului...Muntii Apuseni...spectaculos...

Deci...

Valea Ariesului...Albac...urcat spre Padis...Padisul mi se pare cea mai specatculoasa zona din Romania...si am fost cam prin toata tara...

Gilau(Cluj) - Mariesel - Belis(Lacul Fantanele) - Huedin...drumul in mare bun, a fost si mai bun acu doi 2ani, si am fost si anul trecut dar era cam nasol...asflat de proasta calitate

Gheorgheni - Sovata...insa pacat de drum...cam acelas lucuru...acu 2 ani era proaspat asfaltat...anul trecut bombardat....asfalt de proasta calitate...dar...era fain ca zona, peisaje, drumul virajat...

Undeva de langa Odorheiu Secuiesc...Beclean/Bradesti...Zetea(Lacul Zetea) - Liban(Pasul Liban) - drum frumos, bun in mare si liber, usor virajat

Gheorgheni - Miercurea Ciuc(Izvorul Muresului)...drum bun, peisaje

Pasul Prislop(Maramures) - peisaje specatculoase...pacat de drum ca-i cam rupt

Defileul Muresului...sa zicem din Borsec pana-n Deda...viraje, peisaje, drum proaspat asfaltat...merita facut cat mai repede altfel...nu cred ca rezista mult asfaltul

Sighisoara - Brasov

Rucar - Bran

Cheia

Valea Doftanei

Campina - Valenii de Munte

Muntii de Curbura - Siriu

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recomand...zoana Padisului...Muntii Apuseni...spectaculos...

Deci...

Valea Ariesului...Albac...urcat spre Padis...Padisul mi se pare cea mai specatculoasa zona din Romania...si am fost cam prin toata tara...

Gilau(Cluj) - Mariesel - Belis(Lacul Fantanele) - Huedin...drumul in mare bun, a fost si mai bun acu doi 2ani, si am fost si anul trecut dar era cam nasol...asflat de proasta calitate

adica asa ceva http://www.mopedmap.net/route/827329 ? sau sa-mi editez traseul?

sa-l prelungesc putin? pe unde?

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Baia de Arama - Baile Herculane

Defileu Dunarii - mai aveau putin si poti spune ca au asflatat tot

Defileul Jiului - mi- a placut cel mai mult, pacat de drum...damburi

adica asa ceva http://www.mopedmap.net/route/827329 ? sau sa-mi editez traseul?

sa-l prelungesc putin? pe unde?

ii bun asa...

daca poti sa prelungesti...incearca sa ajungi si pe partea cealalata...sa traversezi muntii apuseni...

ori prin valea iadului...doar ca drumul este prost, forestier, dar se poate face...

ori poti pe la Rosia(este o moara pe apa) - Bratca si iesi pe cealalta parte si de aici spre Huedin - Belis - Gilau

adica asa ceva http://www.mopedmap.net/route/827329 ? sau sa-mi editez traseul?

ai de gand sa faci valea cernei prin cerna sat - vulcan?

vreau si eu sa o fac ca nu am fost...sunt curios cum este drumul, stiu doar ca este forestier...

Un alt traseu super este transalpina. Acum, asfaltat, este facil de strabatut, iar atunci cand te afli in varf, ai senzatia ca te afli pe acoperisul tarii. eu am fost cu masina. Nu stiu daca am sa reusesc sa pun ceva poze...incerc. Sunt mai mult variante de parcurs. Novaci, Ranca si pana la Obarsia Lotrului. Peisaje superbe. Apoi, de la Obarsie se poate lua spre Sebes-Sibiu sau spre Rm Valcea pe la lacul Vidra, statiunea Voineasa...Merita vazut. Sunt Locuri unde te poti campa sau inopta la hotel, motel, pensiuni.

Mie mi-a placut mai mult Transfagarasan, mi se pare mai spectaculos...mai incarcat de vegetatie...oricum mi-a palcut si Transalpina...ii frumos si inspre Vidra dar si in cealalta parte merita spre Petrila, doar ca drumul e mai prost decat spre Vidra

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

incearca sa ajungi si pe partea cealalata...sa traversezi muntii apuseni...

ori prin valea iadului...doar ca drumul este prost, forestier, dar se poate face...

ori poti pe la Rosia(este o moara pe apa) - Bratca si iesi pe cealalta parte si de aici spre Huedin - Belis - Gilau

ai de gand sa faci valea cernei prin cerna sat - vulcan?

vreau si eu sa o fac ca nu am fost...sunt curios cum este drumul, stiu doar ca este forestier...

o sa ma uit cu atentie maine, la ce mi-ai spus, pe harta. merci mult de sugestii!

cred ca pe varianta mea cele mai spectaculoase pot fi tronsoanele din BH (Nucet-Vartop, pe DN75) apoi in AB (Valea Uzei-Ramet-Bicesti, pe DJ 750C) dar si drumul dintre ele... bine, surprize am mai avut, ca pe harta relieful sa para anost dar in fapt sa fie superb - deci si pe alte tronsoane poa` sa fie misto...

daca ar fi forestier vreun tronson nu ma pot baga, pt ca io merg cu o Virago de 250 (si mai nou, o sa incep cu un IJ cu atas de 350). ...

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De pasti daca este vreme buna, mi-as lua vreo 5 zile libere si as face un traseu prin tara, o mica excursie...

ar veni asa...Bacau - Brasov - Poiana Brasov - Moeiciu - Platou Fundata - Pesterea - Zarnesti - Sibiu

Sibiu(centru vechi al oraslui/Gradina Zoo/Muzeul Dumbrava) - Valea Oltului - Valea Lotrului - Petrila - Valea Cernei - Baile Herculane

Baile Herculane - Iablanita - Eftime Murgu(Morile din Rudaria) - Cheile Nerei

Parcul National Retezat...lacul Bucura, Gura Apelor

Astept sfaturi...

o sa ma uit cu atentie maine, la ce mi-ai spus, pe harta. merci mult de sugestii!

cred ca pe varianta mea cele mai spectaculoase pot fi tronsoanele din BH (Nucet-Vartop, pe DN75) apoi in AB (Valea Uzei-Ramet-Bicesti, pe DJ 750C) dar si drumul dintre ele... bine, surprize am mai avut, ca pe harta relieful sa para anost dar in fapt sa fie superb - deci si pe alte tronsoane poa` sa fie misto...

daca ar fi forestier vreun tronson nu ma pot baga, pt ca io merg cu o Virago de 250 (si mai nou, o sa incep cu un IJ cu atas de 350). ...

la ce ai tu acolo, nu-i nimic forestier...doar valea iadului daca alegi sa meri pe acolo

Daca vrei sa trversezi Apusenii o poti face pe varianta Beius - Rosia - Bratca, drumul este bun

ca sa cobori spre Alba Iulia o poti face si pe Abrud - Alba Iulia

sau Albac - Buru - Aiud...drum bun, peisaje

post-22050-0-13317200-1330886486_thumb.p

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vlade, poți urca din BV în Poiană și poți coborî în Râșnov, de acolo poți face stânga și mergi spre Moieciu, nu știu ce motor ai, dar Fundata-Zărnești, este un forestier pietruit, foarte frumosă zona, o să pun cândva ceva foto. Zărnești-Șercaia, drumult este petecit și cu multe denivelări, traseul este frumos mai ales în prima parte.

îți ajung 5 zile pt tot traseul ăsta? Mai ales că în acea perioadă ar fi ca în uichend/weekend.... Succes!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cat de spectaculoase sunt, dar impart cu voi traseele ce mi le-am propus in tzara, in sezonul 2012. Sper sa para atractive si pentru altii. Click pe link pentru harta fiecarui traseu (se incarca putin mai greu uneori, rabdare deci) :

1. Macin, Histria, Enisala (650 km) http://www.mopedmap.net/route/709781

2. Cetatea Neamtului, Conacul Marghiloman (1.200 km) http://www.mopedmap.net/route/827170

4. Transfagarasan, Transalpina (750 km) Maldaresti, Baile Govora http://www.mopedmap.net/route/649097

5. Dunarea. (1.100 km) http://www.mopedmap.net/route/842799

6. Valea Ariesului (1.200 km) http://www.mopedmap.net/route/827329

8. La Vama Veche (600 km) pe traseul: http://www.mopedmap.net/route/605881

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vlade, poți urca din BV în Poiană și poți coborî în Râșnov, de acolo poți face stânga și mergi spre Moieciu, nu știu ce motor ai, dar Fundata-Zărnești, este un forestier pietruit, foarte frumosă zona, o să pun cândva ceva foto. Zărnești-Șercaia, drumult este petecit și cu multe denivelări, traseul este frumos mai ales în prima parte.

îți ajung 5 zile pt tot traseul ăsta? Mai ales că în acea perioadă ar fi ca în uichend/weekend.... Succes!

Am Vstrom 650...

Asa vreau sa fac sa urc din Bv in Poiana si spre Rasnov, Bran...Moieciu...

Sper sa-mi ajunga 5 zile...daca nu fac cat pot...tot ce-mi doresc este sa fie vreme buna...

Suceava-Vatra Dornei(pasul Mestecanish)...f bun asfaltul (sau cel putin asa era anul trecut) si un peisaj superb.

Si de acolo spre Tihuta... :scooter:

Stii cum este drumul spre Bilbor?

Nu stiu cat de spectaculoase sunt, dar impart cu voi traseele ce mi le-am propus in tzara, in sezonul 2012. Sper sa para atractive si pentru altii. Click pe link pentru harta fiecarui traseu (se incarca putin mai greu uneori, rabdare deci) :

1. Macin, Histria, Enisala (650 km) http://www.mopedmap.net/route/709781

2. Cetatea Neamtului, Conacul Marghiloman (1.200 km) http://www.mopedmap.net/route/827170

4. Transfagarasan, Transalpina (750 km) Maldaresti, Baile Govora http://www.mopedmap.net/route/649097

5. Dunarea. (1.100 km) http://www.mopedmap.net/route/842799

6. Valea Ariesului (1.200 km) http://www.mopedmap.net/route/827329

8. La Vama Veche (600 km) pe traseul: http://www.mopedmap.net/route/605881

1. Plictiseala pe drum...dar nici nu ai ce face...fain la Enisala...poti sa mai bagi si Cheile Dobrogei(drumul este cam prost, dar liber) si incearca sa ajungi si pana in Murghiol, Dunavatu de jos unde asfaltul se termina in Dunare...e si un restaurant acolo

2. Poti incerca din Buzau sa o iei spre Brasov pe Intorsura Buzaului(merita, f frumos) din Brasov poti sa o iei spre Oituz(pasul Oituz) Targu Trotus- Tr Ocna(pentru 20km in plus ajungi si in Slanic Moldova) - Moinesti - Targu Neamt(cetatea, manastirile Agapia, Varatec, Secu, Sihastria, Neamtului, rezervatia de zimbri)

Frumos spre Borsa(pasul Prislop) doar ca drumul ii cam rupt, incearca din sighisoara sa cobori spre brasov...drum bun, fain, iar din Bv spre bran-rucar

3. nu-mi dau seama cum o iei pe transalpina...din obarsie spre...? nu stiu daca drumul ii asa bun...

undeva pe pasul Liban

post-22050-0-92416900-1331299695_thumb.j

Peles

post-22050-0-88167900-1331299723_thumb.j

Siriu(Muntii de Curbura)

post-22050-0-36001100-1331299744_thumb.j

Borsa

post-22050-0-16952100-1331299781_thumb.j

Prislop

post-22050-0-36285900-1331299799_thumb.j

Dunavatu de Jos

post-22050-0-36044400-1331299821_thumb.j

Spre Vanatori Neamt

post-22050-0-71588500-1331299877_thumb.j

Moara din Rosia(Muntii Apuseni)

post-22050-0-80718800-1331299912_thumb.j

Corbu

post-22050-0-55825200-1331299942_thumb.j

Adamclisi

post-22050-0-73562000-1331299970_thumb.j

Pasul Palma

post-22050-0-71742400-1331299992_thumb.j

Frumoasa(Miercurea Ciuc)

post-22050-0-47307100-1331300016_thumb.j

Defileu Jiului

post-22050-0-86180900-1331300048_thumb.j

pe defilui dunarii

post-22050-0-86140500-1331300091_thumb.j

Hundeoara vazuta din castel

post-22050-0-94678500-1331300119_thumb.j

Castelul Corvinilor

post-22050-0-37465100-1331300161_thumb.j

Cetatea Fagaras

post-22050-0-73899400-1331300183_thumb.j

Cheile Dobrogei

post-22050-0-54675000-1331300204_thumb.j

Belis(Muntii Apuseni)

post-22050-0-79359500-1331300233_thumb.j

Transfagarasan

post-22050-0-05686600-1331300274_thumb.j

Spre Novaci...Transalpina

post-22050-0-52056300-1331300314_thumb.j

Spre Baile Herculane

post-22050-0-43363400-1331300366_thumb.j

Lacul Sf Ana

post-22050-0-30577000-1331300398_thumb.j

pe la pesterea Ursilor(M Apuseni)

post-22050-0-49572200-1331300429_thumb.j

Am pus ceva poze...dar nu am facut bine :taunt: ...mi s-a facut un dor de duca :cray:

hai cu varaaa!

si Valea Iadului...

post-22050-0-73487600-1331303689_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am băgat azi 60 și de km. A fost :taunt: fain, dar cu scooterelu în rodaj, se dădeau conservarii mari și tari pe lângă mine.... eu cuminte :scooter: 80/h..... dar fac eu ăia 500 km și :superman: . Asfalt curat, uscat (doar pe ici-colo în pantă) se topea zăpada de pe margine și era apă.... dependent de două roți :crazy:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu cat de spectaculoase sunt, dar impart cu voi traseele ce mi le-am propus in tzara, in sezonul 2012. Sper sa para atractive si pentru altii. Click pe link pentru harta fiecarui traseu (se incarca putin mai greu uneori, rabdare deci) :

1. Macin, Histria, Enisala (650 km) http://www.mopedmap.net/route/709781

Acel drum il stiu bine de la Braila pana la Babadag si prin jur, dar iti zic ca pe la Luncavita e drumul cam praf, incepea sa-l repare anul trecut, dar de 2 ani e in reparatie, poate il va face, dar... dureaza. Oricum drumul e super pentru peisaje, imi place mult acel drum, pacat ca asfaltul e cam praf :sad:

Nici pe la Niculitel-Valea teilor sa nu mergi, pana la iesire din Niculitel e drumul nou bun si pana la Manastirea Cocosul iara e foarte bun drumul, dar de la Niculitel spre Valea Teilor... e dezastru.

Am poze ce acele locuri si drumuri, site-ul de la semnatura mea.

Am fost si la Histria, Enisala, Cheile Dobrogei. Si iara ca sa ajungi la Cheile dobrogei sa nu mergi pe la Cogealac-Gradina, e varza drumul, asa era acum 2 ani... pana la Cogealac si pana la iesire e cu me, dar mai departe...

Daca treci pe acel drum prin Dobrogea, poate dai un PM ceva si ne vedem si il facem inpreuna daca vrei :beer:

Zona o stiu, de multe ori am fost in Dobrogea, e o zona foarte frumoasa, drumuri cu priveliste foarte frumoasa si totodata libere, nu prea aglomerate si in primul rand e si aproape de mine :smile:

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vlade, când mergi în BV, treci întâi prin Zărnești, Cabana Gura Râului și către între Prăpăstii, acolo (la izvor) se face un drum la stânga pe care dacă îl urmezi ieși într-o zonă minunată a Branului (am uitat cum îi zice). De acolo continui la vale pe drumul principal și ieși în Moieciu de Sus la Naționala BV-Pitești. Este mai ușor așa decât să te chinui să mergi din Moieciu și să nimerești strada care să te ducă în Zărnești. Cu toate că dacă ai GPS, probabil ai găsi-o mai ușor....

încercam să te ajut cu călătoria ta....

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca treci pe acel drum prin Dobrogea, poate dai un PM ceva si ne vedem si il facem inpreuna daca vrei :beer:

Normal! Am sa dau un semn, merci de invitatie. Foarte buna si descrierea. Chiar daca drumul e mai rau, eu ca si tine zic: peisajele merita chinul...

Si frumoase calatorii! Am trecut blogul tau in blogroll, o sa-l rasfoiesc pe indelete... Asfalt uscat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vlade, când mergi în BV, treci întâi prin Zărnești, Cabana Gura Râului și către între Prăpăstii, acolo (la izvor) se face un drum la stânga pe care dacă îl urmezi ieși într-o zonă minunată a Branului (am uitat cum îi zice). De acolo continui la vale pe drumul principal și ieși în Moieciu de Sus la Naționala BV-Pitești. Este mai ușor așa decât să te chinui să mergi din Moieciu și să nimerești strada care să te ducă în Zărnești. Cu toate că dacă ai GPS, probabil ai găsi-o mai ușor....

încercam să te ajut cu călătoria ta....

Nu stiu unde vine zona intre Prapastii...

Stii cum ziceam eu sa fac?...bv-poiana(stiu ca este un drum fain din bv spre poiana...sper sa-l nimeresc...acu 3 ani l-am nimerit fara sa vreau)-rasnov.-moieciu-platou fundata...de aici ma intorc spre moieciu si o iau spre pesterea...zarnesti...ce zici? ca de aici vreau sa ma duc spre Sibiu si sa innoptez in Sibiu...poate undeva la cort...

un + de poze...

Barajul de la Poiana Uzului

post-22050-0-39104200-1331491157_thumb.j

Valea Doftanei...recomand sa se plece din Comarnic spre Cheia...

post-22050-0-90686200-1331491195_thumb.j

Prislop

post-22050-0-84495100-1331491246_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Participa la conversatie

Poti raspunde acum si inregistra mai tarziu. Daca ai un cont, autentifica-te pentru a comenta folosind contul existent.
Nota: Comentariul necesita aprobarea moderatorului inainte sa devina vizibil.

Oaspete
Răspunde la topic...

×   Inserat ca 'rich text'.   Insereaza ca text simplu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Linkul a fost inserat automat sub formă de conținut.   Șterge formatarea și afișează ca link simplu

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recent activi   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează pagina.
×
×
  • Creează O Nouă...