Mergi la conţinut

cezarzanf

Membri
  • Conţinut

    155
  • Membru din

  • Ultima vizită

Tot ce a postat cezarzanf

  1. cezarzanf

    Honda F4 Sau Zx6R

    Ca incepator ....f4. Si asta mi se pare prea mult dar ce sa mai zic. Au fost o groaza de discutii pe aici si nu e recomandat incepatorilor motor puternic. Am mers si pe F3 si pe F4 si pe zx6-r (636) din 2003 sau 2004. Ultima e mult mai puternica decat celelalte doua din mai multe cauze. Si un f4 fata de un f3 trage putin mai bine. Adica am facut diferenta dintre f3-ul meu din 96 si un f4 din 2000 ambele intretinute. F4-ul se simtea ca accelereaza mai bine (asta si din cauza cailor poate) dar si ciclistica parca era mai ok. De zx6-r ala simpu (nu 636) zic ca e destul de puternic si el nu ca un 636 dar trage bine. Plus ca pozitia ca incepator e mai aiurea decat la un f4. F4i nu stiu cum este la drum. Am mers vreo 500m cu una deci nu am mers . Dar eu recomand ceva ieftin pentru inceput si mai usor cu CP si cu cuplul ca nu e de joaca. Cauta un F3 sau daca neaparat vreu f4 fie un f4 dar mare grija. Am avut GPZ cu 60 Cp inainte si asta F3-ul e racheta pe langa ala.
  2. In perioada 27-28 august 2011, se va desfasura la Ramnicu Sarat, intrunirea moto ,,MOTO BYKERS PARTY", in aceiasi locatie ca si anii trecuti (popas Balta Alba).Popasul se afla pe DN22 Rm.Sarat - Braila, la aproximativ 20km de municipiul Rm.Sarat.Intrarea este libera. Cazarea se poate face in motel, casute sau la cort.Se poate manca in cele doua restaurante care au si linie de autoservire.Teren de tenis, piscina, namol terapeutic, pescuit sportiv.Administratorii popasului interzic focul deschis in locatie deci si gratarele.Se vor organiza jocuri si concursuri rasplatite cu diplome. Discoteca, karaoke. Se asigura paza la corturi si motociclete pe toata durata desfasurarii intalnirii.Nu se permite accesul auto in teriorul campingului. Parcare in exterior.La intrunire ,ca de obicei, va asteptam cu o surpriza placuta. Relatii la telefon 0745750744 Nicu Baciu. Intrunirea are loc sambata si duminica. Se poate veni pentru relaxare sau bere sau baie si de vineri dar nu are legatura cu intrunirea.
  3. Sa fie pus si la rubrica intruniri nu numai la zona Buzau. Ca lumea de la Bucuresti ma intreaba daca tine. Nu intra multa lume pe Buzau. Anuntul trebuie facut la intruniri. Si asa o sa vina lumea.
  4. La Balta Alba pentru cei care nu stiu. 27-28 august 2011.
  5. cezarzanf

    Frane Si Curbe

    Bunn...ce sa zic. Cred ca trebuie sa mergi mult si intai sa mergi incet sa incepi sa ai curaj pe curbe. Adica sa cunosti motorul si franele bine la inceput. Apoi sa mergi pe niste curbe mai serioase. La mine treaba sta cam asa: Dupa vrei 12.000 facuti pana acum nu am ajus pe Cheia. Anul asta mi-am propus sa ajung. Dar am fost pe la Lepsa, Ciolanu (nu pe partea cu Magura). De Posada nu zic ca alea sunt usoare. Cele de la Lepsa si Ciolanu sunt mai grele. Am mers cu pasager de fiecare data. Adica singur nu am ajus sa ma dau pe curbe mai serioase sa vad ce si cum. Si stiu ca este nasol ca inca nu am curaj sa o inclin tare. Dar nici cauciucul nu imi perminte acest lucru (Pirelli Diablo Strada) pe un CBR F3. Dar si acestea se inclina destul de mult dupa parerea mea de incepator. Mai ales cu pasager simteam ca sunt foarte inclinat in curbe, noroc ca pasagerul stia sa stea. La mine s-au schimbat 2 lucruri in 2 ani de zile. Franarea. Inainte framan mult de tot cu fata si ajutam cu spatele cand era nevoie. Acum am inceput sa am incredere mai mare pe frana spate (pana la un punct) si mai ales inainte de curbe sa franez spatele si usor fata si in curba cane e nevoie sa franez cu slatele usor de tot sau in functie de situatie cu fata dar abia piscata cat sa simt asa usor ca are efect asupra motorului.). Problema reala (dupa mine) este ca treabuie sa te dai cat mai mult pe curbe. Si sa o iei progresiv. Incet sa te obisnuiest si apoi din ce in ce mai tare. Si sa mergi in stilul tau. Nu sa incerci sa mergi dupa cel din fata. Din cate stiu eu incepatorii merg un fata grupului si nu invers. Sa nu faci vreo greseala sa incerci sa ii ajungi pe cei care stiu. SI la mersul me se intampla la fel. Pana la un punct cand cei care se dau bine ma depasesc. Dar nu ma intereseaza. Mai bine sa ajung la punctul final ok decat sa cad. In concluzie tind sa cred ca experienta conteaxa enorm si nu trebuie sa incerci sa fac totul din prima. La mine teama este data de masinile care taie curba si iti intra pe banda. Si de nisipul de pe margine. Ca de restul incerc sa am eu grija. Asfalt uscat si mergi cat mai mult.
  6. Eu? Niet. Nu am avut niciun accident pana acum. Si nu imi doresc nici macar sa pic de pe motor stand pe loc.
  7. "in cazul undei depasiri mai periculoase" ????? Dar de ce sa faci o depasire periculoasa? Inseamna ca vrei sa ce? Strada nu e circuit. Vrei sa traiesti sau vrei sa te risti si sa te vedem pe la accidente. Si 100cp pentru tine tinand cont ca ai trecut de la 125cc insemna mult. Eu am trecut de la GPZ la CBR F3 si e diferente enorma. Si faza cu depasirea e moft. Nu iti trebuie SS acum. Nici nu e facut pentru sosele. Pentru oras nu mai zic. Alea sunt gandite mai mult pentru circuit. Vezi ca GSXR-ul trage destul de tare. E din clasa SS nu e S ca un CBR F. SI ZX6R trage tare cum si R6-le trage puternic. TIe iti trebuie una cu care sa ai forta in depasiri si sa ai pozitie buna. Ori un naked (Hornet, Fazer, Bandit sau GPZ ) ori un Sport gen CBR, Thundercat (dar tot mi se par prea puternice). Pana la urma e decizia ta dar nu te juca cu viata ta.
  8. Salut. E tarziu acum si nu pot sa te sun dar te rog sa imi zici si mie daca e cazuta motocicleta, ce a fost schimbat la ea de 1800 lire si daca este inmatriculata.

    Pot sa iti ofer 1450e banul jos, daca este ok estetic, mecanic si e inmatriculata in Romania.

  9. Vreun CBR din 97- 99 la ce bani? (f3, f4) Sau daca nu zzr 600 din 98-99? Si daca nici asa nu e bine...vreun Thundercat tot asa..97-99? Ma poti contacta pe mess sa vb. zanfirescu_cezar Multumesc frumos.
  10. Pfff...si cum crezi ca il tine? Cu macaraua?
  11. Eu am 1.68 si ajung fara pb cu picioarele jos. Deci la 1.70 ajungi clar. Pluc ca se poate cobora din ce stiu eu. Am mers cu un CBR F4 al uni prieten si nu am avut nicio problema. Numai ca nu o recomand deloc pentru inceput.
  12. Pfff....eu nu recomand. Chiar daca sum incepator cu abia 7000-8000 km la bord si un am si putin de permis. Am un GPZ din 95 cu 60Cp. Am mers cu ZX6-R 636 din 2003, cbr 400F4 din 2000, GSX-R 600 din 2000, Honda Shadow si Zx750R Kawa sin 1993. Am mers cu ele dupa ce am avut cel putin 5000 km facuti pe motorul meu. Si pot sa spun urmatoarele: Niciuna nu este indicata pentru incepatori. Nici macar CBR600. Trage liniar e adevarat. Dar e putermic si te trezesti fara sa vrei ca se duce de la 100 la 200. Trebuie sa ai ceva experienta, sa stii cam cu ce se mananca motociclismul sa poti trece pe asa ceva. De celelalte modele SS de mai sus nu mai zic. Trag de rup pentru 600cc. Chiar daca CBR600 nu este SS tot nu e recomandata pentru incepatori. Si mai e o problema: nu te poti abtine. Poate ca o faci de 100 de ori dar gresesti dupa. Te scapi in gaz ba in curba, ba in linie dreapta si ai ghinion sa patesti ceva. Si atunci o sa vezi ca nu mai e joaca, ca nu te mai iarta cum credeai cand ai cumparat-o. Ca exemplu dau GPZ-ul meu. Are explozie de putere peste 7500-8000rpm. Pana atunci este calm. Nu ai probleme. Trage bine dar macar nu te dai la ea ca la un SS. Dim mai multe motive.Unul este urmatorul (care e destul de important dupa mine): Cand vezi un naked sau ceva carenat partial si esti incepator zici ca nu se apleaca cum trebuie. Ca nu fuge cum trebuie. Si POATE stai calm. Cu toate ca si astea naked sau semicarenate stau pe curbe foarte bine. Dar macar nu te dai la ea ca e ideea aia de motor SS care e adevaratul motor si cel naked ca nu e cine stie ce. Fals! In concluzie: Nu iti lua CBR sau altceva din gama asta. Asta daca poti sa stai calm. Nu zic ca pici sigur. Dar o sa inveti mai greu sa mergi, o sa stai cu grija, nu are cursa asa lunga ca la cele naked sau semi. Si inca multe altele. Plus ca esti incepator.
  13. cezarzanf

    Filtru De Aer

    Hmm..sa vad de unde pot sa fac rost. O intrebare am. Uleiul pentru mecanisme fine e bun pentru a unge filtrul?
  14. Salut. Am dat jos filtru de aer sa il curat. Era murdar si lipicioas.Nu este din carton ci din burete. Am incercat cu pur si detergent si nu a vrut sa se curete. Am pus apoi filtrul 5 minute in benzina si a fost ca nou. L-am mai spalat putin cu benzina pana a ramas galben galben. Am curata benzina sau mare parte din ea cu sapun si cu detergent apoi. Acum zici ca e scos din fabrica. Am tamponat cu niste servetele sa il usuc cum trebuie. Problema este urmatoarea: trebuie sa pun ulei pe el dupa care sa il scutur sa nu curga si apoi sa il montez sau il pun direct? Pe net am vazut ca dupa ce il curata il imbiba la loc cu ulei. Multumesc frumos.
  15. Salut. Am si eu o inntrebare. Cand se schimba rulmentii de jug se dau cu vaselina grafitata? Sau e buna si vaselina normala? Si se schimba si garniturile sau doar rulemntul si camasa? Stul vine fara garnitura si pe unde am intrebat cica nu e nevoie sa schimbi garnitura ca merge cea veche.
  16. Scorpionul ca firma e mai tare decat Uvex din ce stiu eu. Eu as cumpara ori Scorpion, Uvex si apoi Shark. Sau shark si apoi uvex. Aici m-am blocat. Cauta si tu pe net despre fiecare ce si cum. Depinde acum si ce modele compari. Daca iei gama de varf de la Uvex si cel mai ieftin model de la Scorpion atunci e clar ca se inclina balanta catre Uvex. De obicei Scoprion sunt nitel mai scumpe.
  17. Nolan N84 de exemplu. Dar a crescut pretul acum chiar la reducere la kronau. Oricum mergi sa vezi ca in 150e ai cateva modele de cumparat destul de ok.
  18. Buna ziua. Doresc sa schimb placutele de frana la Kawa GPZ 500s. Care dintre firmele EBC sau SBS e mai ok la placute de frana? Si care este mai scumpa? Multumesc frumos.
  19. Dupa vrei 800 km facuti cu casca noua pot sa trag niste concluzii care sa duca la cumpararea ei sau alegerea altei casti. - am cumparat-o fixa poate ma strangea putin dar se lasa in timp si e ok. Nu se misca daca dai din cap stanga drepta dar o simti putin mai moale. - prin oras la viteze mici daca ai aerisirile deschise nu se abureste partea cu pinlock. Restul de deasupra de 1cm se observa ca e aburat dar nu deranjeaza deloc. Nici cu aerisirile inchise nu deranjeaza - daca mergi cu aerisirile deschise si la viteze mai mici de la 50 in sus vajaie dar nu deranjeant - sistemul de prindere pare ca iti intra in gat la inceput dar dupa 3-4 purtari se inmoaie si este foarte ok - ochelarii de soare isi fac treaba foarte bine si te ajuta mult - cu aerisirile deschise daca mergi pe vreme mai rece si nu ai cagula simti cum circula curentul prin ea - chestia de deasupra nasului (nu stiu daca are vrei denumire) este foarte buna si nu lasa aerul sa urce la viziera Cam singura chestie in minus este treaba cu vajaitul. Foarte mare diferenta intre vechea casca si cea pe care o am acum. Inclusiv ca marine. Nolaun-ul este mai mare, mai masiv decat Probike. Pretul mi se pare ok pentr cate face. Nu e nici de top dar nu e nici varza. Dupa mine este o casca medie care merita banii. Oare Casey S care are tot Nolan N84 dupa cum scrie pe ea si in reclame este multumit? Sau este mare diferenta intre N84 normal si ce poarta el?
  20. Problema stii care este? O sa iti iei SS sau SB sau ce vrei tu sa fuga. O sa mergi cumpatat cu ea 1-2 sau 3 saptamani si o sa vezi ca ai prins ceva. Si brusc o sa te crezi zeu. Si ai sa ti-o furi ! Si atunci ce o sa faci? O sa ne dai dreptate! Si stii de ce zic asta? Pentru ca si eu era sa ajus sa zic ca sunt Rossi dupa o luna de condus si m-am apucat sa citesc frumusel iar manualul motociclistului si altele si mi-a venit mintea la cap si mi-am dat seama ca nici sa franez nu stiu sau ma inclin cum trebuie. Si acum sunt pe pamant. Unde pui ca am abia 2500km facuti si am stat toata iarna. Si acum iar o iau cu rabdare sa ma obisnuiesc cu franele si restul ca nu le-am deprins destul pana acum. SL152 cati km ai facuti? Sper sa nu ajungi sa te crezi zeu sincer. Eu merg cu un prieten si el are cbr 600f4. Si eu cand ii mai dadeam (acum m-am cumintit ca stiu cum e la viteza si nu am experienta si nu am simturile dezvotate) cam 150-170 asa lejer sau chiar cat duce ea, el baga mana in gaz si trecea ca vantul pe langa mine cu peste 200-220 cel putin. Si accelerela in scurt din spatele meu. Si aud ca nu se infige CBR si ca nu trage . 110cp mi se par multi. Acum depinde si de firea fiecaruia dar in general sunt prea multi Sau pote ca sunt ai fricos dn fire. Haide cu caldura mai repede si aveti grija la nisip si restul
  21. Referitor la faza cu scrisul. Acum ceva vreme asa scriam si eu . Si am fost mustrat pe anumite forumuri. Nu am inteles nici eu din prima dar apoi mi-am dat seama de o chestie. Cand scrii corect insamna respect pentru cel care citeste. Adica tu poate scrii cu limbajul de mirc dar este greu uneori ca celalalt sa descifreze ce ai vrut tu sa scrii. Si asta inseamna si timp. Si nu cred ca e mult mai greu sa scrii corect. Fiecare scrie cum vrea pana la urma. Nu e obligatoriu sa scrii corect . Dar asa e frumos.
  22. Nu ai inteles. Fiecare dintre noi a incercat sa iti spuna pe alta cale ca nu e bine. Si eu la inceput asa am fost. Am vrut zzr750, r6 sau cbr. Norocul meu a fost ca am intalnit pe cineva care acum imi este prieten si care a reusit sa ma faca sa inteleg ca nu sunt bune SS pentru un incepator. Si asa am acum un GPZ care este un ST. Si pot sa iti raspund la intrebari si nu sunt pe lista accidentelor si sper sa nu ajung. Si aceste mi se parea greu la inceput. Ce sa mai zic de CBR in oras si la acceleratie. Trebuie sa fim nitel realisti si sa spunem direct: Daca iti iei Sport sau SS sunt sanse 80% sa mori in scurt timp. Chiar daca multi au spus ca trebuie sa ai capul pe umeri si nu e pb. Prea mic e procentajul acestora. Esti sigur ca te poti abtine? Daca putin de tot nu esti sigur esti dus. Nu prea te poti abtine la gaz! Nu poti e prea mare tentatia intelege si tu! Pe un ST e altceva. Trage altfel. Mai iarta putin. Dar nici asta mult. Daca te risti aiurea pierzi. E chiar asa greu de inteles? Citeste rubrica accidente si o sa vezi. Incepatori, incepatori. Na! Naked sau ST. Dupa un sezon o schimbi.Dar macar sa iti iei ceva pe care sa inveti. Dar macar poti sa mai traiesti. Ai sanse mai mari! Faci cum vrei. Unii dintre noi am tinut cont de sfaturi. Si inca traim. Maine nu se stie.
  23. Hm! Nu prea e bine ca nu vrei sa intelegi niste lucruri. O sa iti fie mult mai greu pe SS. Un naked sau ST sunt mult mai manevrabile decat un SS. Eu stiu cum e la CBR 600f4. E diferenta intre cursa pe care o facea ghidonul la GPZ si cursa pe care o face ghidonul la CBR. Si mare! Si mai este o chestie. Eu stiu ca CBR este SPORT NU ST. Si e normal sa fie Sport. Asa ca nu fac o confuzie dupa care sa te ghidezi la cumparare si apoi sa vezi ca nu e cum vrei tu. Oricum nu iti lua motor ca sa te vada lumea la terasa! Un naked sau St sunt ok pt un incepator si nu numai. Vezi ca sunt si motoare naked foarte frumoase. Tu ai ramas pe CBR si nu ai mai cautat sa vezi cum arata mai multe motoare naked. Nu e joaca.
×
×
  • Creează O Nouă...