Mergi la conţinut

Delo Gasqui

Membri
  • Conţinut

    310
  • Membru din

  • Ultima vizită

  • Days Won

    13

Tot ce a postat Delo Gasqui

  1. eu ca motociclet, pt inceput iti recomand pe cea de la scoala de soferi Categoria A1 sau A2. dupa ce treci de aia,revino !
  2. odata am cazut cand purtam niste bascheti. diferenta imensa. am cazut odata cand purtam bascheti.si aia a fost cand m-a lovit unul iesind din strada mica,fara sa se asigure. diferenta imensa. de atunci n-am lasat niciodata cizmele acasa. de obicei,cei ce mor sunt cei ce exagereaza sau cei ce nu se asteapta la greselile altora. cati morti vezi respectand viteza legala si logica ,si conducand preventiv?
  3. 1. cbr-ul a fost facut pt calaret si co-calaret. vad des pe aici cate doi calare pe chestii d-alea. pana si chinezariile alea,Lexmoto sau "qinjiang" ( sau Jackie Chan ) sunt capabile sa care doi oameni. deci implicit,te poate cara pe tine . 2.probabil ca asigurarea o sa fie scumpa cand iti iei ful Casco,nu? altfel asigurarea e pe vehicul,nu pe calaret ( sa ma corecteze careva daca gresesc) 3.Pentru examenul moto recumand ca sa nu lipsesti la orele de scoala si sa insisti ca instructorul sa iti explice si sa repeti tot ce simti ca nu ai inteles. orice lucru de care nu esti sigur,trebuie repetat pt a iti castiga increderea de sine. la examen,trage sa intri primul .asa nu vei fi descurajat daca vezi pe vreunul gresind intr-un mod comic. 4.nu poti renunta la ceva ce nu ai inceput. orice accident e un accident. daca esti prudent nimic grav nu se intampla. penultima cazatura a mea a fost intr-un viraj inainte de semafor.verde pt mine dar o chinezoaca s-a avantat in trecere si io,Bufff!!! ultima,pe periferic, filtrare, precum aici ploua des si pe portiuni(aici zici ca sunt camere de aer in care ploua),am prins o portiune umeda si mi-a fugit roata din fata. si m-am infipt in masina uneia din 2015 dar astea nu sunt motive de a te lasa de motociclism. cu putina perseverenta, ajungi sa te ti pe doua roti in linie dreapta unii sunt buni sau norocosi. altii....mai ca mine o cazatura nu te poate omora.
  4. criminal design. daca el leaga bicicleta in jurul stalpului,alt biciclist unde isi mai pune bicicleta? Inteleg,fortam primaria sa puna cati mai multi stalpi
  5. Noroc! trebuie sa informez NOVA daca aduc mobra din Romanica in duba? inca are numere italiene. si nu sunt sigur daca o inmatriculez aici. deci, trebuie sa informez HMRC prin NOVA cu 14 zile inainte sau pot sa schimb numerele mai tarziu? Confuz!
  6. esti sigur ca nu e mai mult? cifra 2 e mai jos,desi ai 9km peste 82000 .. In general, asta se intampla cand s-a dat inapoi..
  7. Delo Gasqui

    Rugina In Rezervor

    nu-ti fie frica sa te bagi in mobra. sfaturile mele vin de la cei batrani de pe situl dedicat GPZ
  8. ultima mea bicicleta a fost Hobbs of Barbican din 1950. Toti biciclistii mai in varsta ma acostau sa o vada mai de aproape.
  9. Delo Gasqui

    Rugina In Rezervor

    daca vrei sa scapi complet de problema,exista un produs pe ebay. POR15. golesti rezervorul,si folosesti produsul urmand instructiunile. o alternativa este,dupa ce ai golit rezervorul de benzina,sa il umpli cu otet ieftin,. de obicei de mere lucreaza fantastic. trebuie sa-l tii vreo 3 zile sau chiar o saptamana asa. cand faci lucrul asta,poti sa amesteci apa deionizata(sau apa rezultata din topirea ghetii din frigider) amestecata cu otet 50/50 si inlocuiesti antigelul . rulezi motorul pana se incalzeste si il opresti, si tot asa vreo 3 zile. asta va curata si caile de racire. Referitor la rezervor, mai este un produs pt a pune direct in benzina. sa curete caile benzinei. da rezultate bune. dar daca vrei treaba buna, cauta POR15 . asta cand e uscat rezervoul dupa curatare, se foloseste pt a forma un strat protectiv de care nu se va mai prinde mizerie.. PS: nu cumva sa bagi carburatoarele in otet concentrat. papa aluminiul
  10. interesant. totusi,in 2003 am facut 640km in 3 zile,imbracat cu cowboy jeans si fumand,in luna August,sub soarele fierbinte.
  11. BMW : 1 . K100RS 2. K1100RS 3.R1100RT 4. K100LT La astea poti adauga cele cu capacitate si mai mare.dar nu are rost Honda: 1.ST1100 2.St1300 Astea sunt motociclete folosite de politie si ambulante, Sunt foarte fiabile. ST1100 are curea de distributie foarte buna. daca motorul este ingrijit,schimbat ulei la timp si verificat cum trebuie,o curea te poate duce la 300.000 km rulaj. Toate cele de mai sus sunt facute pt a rula mult timp si fara probleme. comfortabile si puternice. Desigur,poti incerca si capacitate mai mica. incearca sa vezi pe la magazine ,testezi cateva si o sa-ti faci o idee despre ce ti se potriveste.
  12. seara inainte s-o lasi la somn,leaga-i maneta strans de maner. o lasi asa pana a doua zi. daca e doar problema de aer,alea se ridica pe timp de noapte spre pompa.
  13. Dragut si admirabil . Dar nu pot sa nu ma amuz la moda rumanilor si a incepatorilor in general de a face poze cu casca pe cap si cagula,sa para mai misteriosi
  14. io zic sa-ti iei A1 si cam in vremea aia,cu 2000 euroni iti gasesti in KTM Duke 125cc decent si restul de 500Euroni pt echipament. Jucaria aia face 135km/h ,adica cu 15km/h mai mult decat limita la nivel de autostrada. ai 14cp care sunt suficienti pt greutatea mobrei si pozitie ideala pt incepatori. Imagineaza-ti: cu 11 litri sa faci 300km. Uita-te putin pe internet si o sa-ti placa. Evita sa incerci sa pacalesti legea. Tu nici nu te-ai urcat pe doua roti si deja ai vrea sa pacalesti. Gresit! Incearca sa faci unele lucruri dupa regula. si o sa fi incantat si toti din jur o sa te aprecieze. Si noi la fel
  15. desfaci esapamentul de pe blocul motor. probabil o sa gasesti saibe metalice cu gauri mici care diminueaza eliminarea gazelor.Daca acolo nu gasesti saibe, posibil ca doar gura esapamentului sa fie facuta mai mica din fabricatie pt Germania. Atunci largesti gaura. Daca nici aia nu e solutia, posibil sa ai restrictionat accesul benzinei la ardere. Atunci trebuie schimbate multe lucruri si ajungi sa cheltui degeaba. Posibil sa aiba pinionul(nu stiu daca e corect termenul) pe fata schimbat. probabil ca daca schimbi cu unul cu dinti mai multi si foaie spate cu dinti mai putini castigi viteza,dar pierzi putere de pornire si consumul creste. Sfatul meu: las-o asa cum e daca trebuie prea mult de umblat in ea. risti sa-i ineci bujiile si sa nu mai arda bine si de acolo,incetul papi motorul.
  16. nu vreau sa par negativist, dar au dreptate. ia cazut urmator(al meu). la ora actuala am un kawasaki GPz900r. eu masor 1.96m. Desi carena fata e mai ridicata decat la astea noi de gen R1,Crb,Daytona,eu tot nu pot sa privesc prin parbriz. Am incercat odata pe ploaie pe autobanda si a trebuit sa lipesc pieptul pe rezervor.dar tot nu reuseam sa privesc prin parbriz. Dar,Altii POT. Acelasi lucru si pt alea cu carena mai coborata. Prin constructie, parbrizul e montat pt a vedea prin el. Ca noi nu reusim pt ca e incomfortabil sau imposibil din cauza inaltimii,e o alta problema. Tehnic vorbind, este un parbriz. prin urmare nu poti avea un parbriz vopsit. Singurele valabile sunt cele omologate pt strada(nu circuit) cu marcatiile specifice omologate la nivel european. Trebuie respectate standardele de ITP la nivel national. De exemplu in UK se uita la lumini9functionalitate/faza scurta-lunga,directia luminii si orientarea respectiva pe asfalt,semnalizari ,dar lumina pt numar nu este luata in calcul.la fel si semnalizarile. nu esti obligat sa ai semnalizari ,dar daca ai ,trebuie sa functioneze. La esapament se iau in calcul scapari pe la imbinari,dar esapametul in sine poate sa fie doar galeria sau orice teava . Pe strada e posibil sa fi controlat la nivel de zgomot/decibeli. Dar nu conteaza ce esapament ai. Se controleaza sistemul de directie/furca, ; bascula, suspensii. Parbrizul nu mi-a fost controlat niciodata. Tocmai ce i-am facut ITP acum o luna si am mers cu ea murdara. Dar pt ca la rumani se cere parbriz prin care sa vezi, trebuie sa ai prabriz prin care sa vezi. imagineaza-ti ca ai o casca cu geam fumuriu neomologat/prea fumuriu. Cam acelasi lucru
  17. scoala probabil ca are in dotare mai multe categorii. de la 49cc la peste 600 cc. Fiind incepator o sa incepi de la 125cc. Daca insisti (in caz ca ai experienta pe motocicleta cu putere si capacitate mai mare),posibil ca la discretia intructorului sa incepi in poligon cu 250cc sau chiar 500cc. In functie de varsta si ce permis poti obtine si alegi(Ex categorii A1,A2 sau A) exista si motociclete adecvate pt acele categorii. deci,revenind, la ce categorii de motociclete au,e normal sa aiba cel putin 3 categorii plus motoreta/mopped la 49cc.
  18. Delo Gasqui

    Pasul 1.

    gasesc ideea super. nu stiu daca e a ta sau nu dar orice ar fi,Felicitari. :) Ai o explicatie pt cum o sa stai intins pe rezervor cu pieptul lipit pe rezervor si sa eviti vantul? Si toleranta la manere e de ajuns pt a vira la viteze mici?
  19. Delo Gasqui

    Intrebare Kawasaki

    tu zici din cauza tobei facute de tine? Mare actiune! cauti un sticker de aluminiu de Yoshimura si il lipesti pe parte superioara. sa vada fraierii ca e "de firma". TERMINAT
  20. Delo Gasqui

    Intrebare Kawasaki

    Domnule.. cand ulei mai "gros" e normal sa faca motorul mai silentios. dar degeaba daca tu ai probleme la interior. De exemplu,eu am lantul la ambreiaj de schimbat. il am in casa dar prea puturos sa imi fac un cleste sa tin ambreiajul cand desfac piulita. Face un zgomot de zici ca-i drujba. Acum am 10w40 . pot pune 10w50 si taie din zgomot,dar nu rezolva lantul . Intelegi? tu punand alt ulei nu rezolvi decat zgomotul.dar nu problema in sine. Schimba lantul inainte de motor si vei vedea ca nu ai nevoie sa schimbi garnitura. Ce garnitura ai arsa? Garnitura de la bloc motor la axul cu came e de otel.(MLS )
  21. daca esti rezident in alta tara nu poti da de permis in Romania
  22. Pfffff. daca citeai postarea initiala intelegeai ca omul si-a dus in tara un dirtbike. si cum nu prea e mult in jur,trebuie sa se plimbe doar pe camp. Omul nu pare sa aiba permis.Are doar de copii cu drept de conducere doar in Italia) d-aia si o tine pe ulite. cum poate sa ajunga pe Transfagarasean? E de admirat ca in ciuda faptului ca e limitiat ca drept de motociclism in Romania, a facut un efort. Imi place copilul. are vointa
  23. cea mai simpla forma de alegere: gasesti una care iti place, te asiguri ca nu te vede nimeni,tai cablul,te sui pe ea si go-go...
  24. Delo Gasqui

    Intrebare Kawasaki

    Acum n-am timp dar revin maine. Pana atunci,pornesti motorul,iei o surubelnita mai lunga si pui manerul pe ureche. Incet,plimbi varful surubelnitei pe motor. Cu cat suna mai aproape de partea dreapta centrala sus ,cu atat mai aproape de lantul de transmisie pregatit de schimbat. Nu fac misto de tine.e ca si un stetoscop.. metalul concentreaza zgomotul .. precum iti auzi vecinii de bloc cand fac amor,prin tevi .. mmmmmmm
×
×
  • Creează O Nouă...